Pages Menu
Categories Menu

Posted on apr. 26, 2017 in Comunicate, International, Politic | 0 comments

Participarea ministrului delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, la reuniunea Consiliului Afaceri Generale, pe tema retragerii Marii Britanii din UE

 

Participarea ministrului delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, la reuniunea Consiliului Afaceri Generale, pe tema retragerii Marii Britanii din UE

ANUNȚ DE PRESĂ

  

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, va participa la prima reuniune a Consiliului Afaceri Generale (CAG) în format UE27 (art. 50), care va avea loc la 27 aprilie 2017, la Luxemburg.

Organizată ca urmare a notificării de către Marea Britanie a intenției sale de a se retrage din Uniunea Europeană, conform articolului 50 din Tratatul Uniunii Europene (TUE), reuniunea CAG de la Luxemburg va urmări pregătirea Consiliului European special (art. 50) din 29 aprilie 2017.

În acest context, miniștrii pentru afaceri europene vor aborda liniile directoare cu privire la modul de derulare a procesului de negociere, care urmează să fie adoptate la reuniunea liderilor UE27 din 29 aprilie.

Înainte de plecarea la Luxemburg, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, a reiterat importanța unei abordări unitare din partea UE și a statelor membre în ce privește dosarul Brexit, punctând că “este esențial ca negocierile să aibă loc de o manieră ordonată și predictibilă, pe o singură voce, astfel încât să putem asigura claritatea și transparența procesului, în primul rând în raport cu cetățenii noștri”.

 

Anunțul de presă pe pagina Ministerului Afacerilor Externe: http://www.mae.ro/node/41547

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.