Pages Menu
Categories Menu

Posted on apr. 7, 2014 in Politic | 0 comments

Participare la dezbaterea organizata de Centrul Roman de Politici Europene si Asociatia Europuls

 

 

La dezbaterea organizată de Centrul Român de Politici Europene şi Asociația Europuls, pe tema aderării României la Schengen am avut ocazia să spun din nou lucrurilor pe nume:

1. România a îndeplinit toate obligaţiile tehnice faţă de partenerii noştri din Spaţiul de securitate Schengen.

2. România este pregătită să adere la Schengen şi orice întârziere nu se poate datora decât unor argumente de ordin strict electoral şi politic ale unor state din Vestul Europei.

3. Trebuie să apreciem poziţiile corecte de susţinere pentru aderarea României la Schengen exprimate de numeroase state membre şi de lideri europeni, dintre care îi amintesc aici pe Martin Schulz şi pe Hannes Swoboda.

4. Integrarea în Shengen este un drept al României aşa cum decurge din principiul de liberă circulaţie. Nu este un favor pe care unele state îl fac României.

5. Subiectul integrării României în Shengen nu trebuie să facă obiectul disputelor politice din România, este un proiect de ţară, exact aşa cum au fost integrarea României în NATO şi integrarea României în UE. Toate forţele politice trebuie să-şi asume acest obiectiv într-un mod constructiv şi consensual.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.