Pages Menu
Categories Menu

Posted on oct. 29, 2010 in Politic | 10 comments

Participare dezbatere „Romani de elita, romani ca tine”

o initiativa laudabila a Ligii Studentilor Romani din Strainatate , astazi, incepand cu ora 18 la Academia de Studii Economice (sala 2013), prin care vor sa demonstreze, prin exemple, ca povestea lor poate fi si povestea ta discutand si despre „De ce m-am intors„. Va astept la aceasta dezbatere unde, cu siguranta, voi sustine  NU non valorilor. A venit timpul, ca indiferent unde suntem sa inlaturam dictatura non valorilor care sugruma de mult prea multa vreme societatea romaneasca. Sa impunem adevaratele modele bazate, in primul rand, pe un sistem meritocratic. Sigur, ma astept ca multi tineri sa priveasca cu suspiciune si chiar sa imi argumenteze cu exemple pertinente ca speranta de a te realiza acasa „avand la baza ce ai tu in cap” moare pe zi ce trece…dar eu inca ma incapatanez sa cred ca inca se mai poate face ceva…cu conditia sa nu ramanem insule izolate!

10 Comments

 1. 2013 – Cibernatica parter 🙂 copiutze, „servite” si multi profi dezinteresati pe acolo sau altii slabi pedagogi care prefera sa lucreze doar cu studenti „dotati” si uita ca treaba lor e sa-i lumineze pe cei mai putin in tema…. apropo de elite; doar un scurt comentariu pe langa subuect: toti suntem niste elite, putini insa suntem descoperiti

 2. Elitele sunt formate in mod natural, spontan.
  “Apartenenta tine de recunoastere, nu de numire: nimeni nu poate numi pe cineva in functia de membru al unei elite. Elita este in mod esential expresia unei recunoasteri publice. Este un consens social, nu urmarea unui decret. O elita care se autoinstituie prin decret este o clica, nu e elita”(HRP)
  Sa auzim de bine !

  • „Talentul danseaza…” Dar mai intai tb descoperit, iar in prezent doar cateva procente dintre noi reusesc sa-si fructifice talentul, restul „tzopaim” ca sa sa ne descurcam cum putem. Si ii invidiem pe cei care au reusit cu talentul lor sa fie „elite” sau ne simtim incomozi cu statutul de elite din cauza invidiei celor care tzopaie.. 🙂

 3. Felicitari pentru modul in care ati pus problemele – deschis, coerent si bine argumentat. Mi-ati confirmat inca odata necesitatea networking-ului. Cred in implementarea lui graduala (pornind din mediul academic si apoi cu pasi mici catre intreaga societate). Trebuie sa ne unim, vreau sa ne unim sa nu mai fim insule separate.

 4. Felicitari pentru modul in care ati abordat problemele – clar, coerent si argumentat. Mi-ati demonstrat inca odata necesitatea networking-ului. Cred in realizarea lui pornind din mediul academic spre intreaga societate(va fi un proces lung si anevoios, insa daca ne unim eforturile- nu trebuie sa mai fim insule separate-vom reusi).

 5. „Totzi suntem nishte elite, putzini suntem insa descoperiti”.
  Asha inchee „cineva” una din postarile anterioare……oare sa fie adevarat?
  Sigur ca nu este adevarat, este doar o amagire (manipulare) tipic comunista.
  Daca ar fi asha atunci singura deosebire majora intre cel care a emis o asemenea …(ma abtzin sa o categorisesc)….shi NICOLAE CEAUSHESCU este ca cel de-al doilea a fost descoperit! Sigur ca nu este asha shi nici o minte sanatoasa nu poate sa accepte ca TOTZI OAMENII SUNT NISHTE ELITE!
  Daca ar fi asha de ce s-ar mai numi ELITE?

  Sa auzim numai de bine!

 6. Tb sa mentionez ca afirmatia „toti suntem elite” are nevoie de demonstratie, fie ca adevarata, fie falsa.
  Si daca tot am pomenit-o, raman dator cu demonstratia…
  Pt a demonstra afirmatia tb aratat ca oricine este parte a unei elite (dintr-un domeniu posibil).
  Pt a demonstra negatia tb aratat ca cineva nu este parte a niciunei elite (din niciun domeniu posibil).
  Definirea „domeniului” poate fi si ea subiect de dezbatere.

  Sunt in favoarea afirmatiei, cum am mai zis.
  Dar sa incerc sa demonstrez negatia: presupun ca acel cineva este N.Ceausescu. A fost parte a unei false elite politice. Desi parea sa aibe aplecare spre stiintele politice(discursuri, implicare in o multime de domenii, relatii internationale), sunt sigur ca n-a avut deloc, altfel si-ar fi dat seama, avand acces practic la cei mai buni consilieri din lume, avand contact cu toate cabinetele lumii, ca legile RSR si Regulamentul PCR sunt calcate in picioare in fiecare clipa de el si de „elita” din care facea parte.
  Daca se va ajunge la simularea creierului lui NC pe baza ADN-ului, banuiala mea e ca se va demonstra ca vocatia lui ar fi in domeniul constructiilor/arhitectura/arte. In viata nu a reusit sa-si cultive mai bine talentul asta din cauza activitatii politice dezastroase. Iar pe Elena as vedea-o elita in domeniul aranjamentelor florale. Ar fi prea complicat sa argumentez 🙂
  Ma gandesc insa ca tocmai imposibilitatea de a accede legitim in elita i-a transformat in tirani, au prins ocazia cu sovieticii si au ocupat niste pozitii nepotrivite.
  Demonstratia ramane de facut. In ambele variante! Ce ma face sa inclin spre afirmatie e trendul crescator al ponderii elitelor demonstrate in totalul populatiei, influentata pozitiv de gradul de dezvoltare al societatii. De ce nu as crede ca functia va creste pana la 100%?!

  • Incearca sa pricepi (daca creerul tau comunist poate pricepe) ca oamenii nu pot fi nishte simple numere sau procente intr-o demonstratie pur matematico-statistica (shi cinica pe deasupra)!!!!
   Incearca sa te apropii mai mult de DUMNEZEU, shi atunci ai sa pricepi ca oamenii pe dinafara par sa fie la fel dar pe dinauntru (sufletul daca ai auzit de EL) sunt foarte diferitzi.
   Nu mai vedea oamenii ca nishte robotzi (vorbeshti de simularea creerului) ci ca nishte individualitatzi.Vorbind prin absurd chiar daca s-ar reushi o simulare a creerului uman s-ar putea obtzine informatii utile in domeniul cercetarii medicale, nicidecum nu s-ar putea deslushi „misterul” de ce unii oameni se sacrifica chiar cu pretzul vietzii pentru un ideal iar altii nu, sau de ce unii oameni …….so on………….deci omule omul nu este numai „flesh” este shi altceva care a fost numit SUFLET care este mult mai important decat „ambalajul”!Tu incerci sa filozofezi asupra OMULUI folosindu-te de STIINTA ceea ce este inutil shi total greshit, cred ca mai bine ai incerca sa filozofezi folosindute de orice alceva dar nu de shtiinta shi ai sa vezi ca rezultatul v-a fi uimitor.

   Sa auzim numai de bine!

   • Multumesc pt sfaturile sincere!

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.