Pages Menu
Categories Menu

Posted on nov. 26, 2010 in Politic | 3 comments

Participare conferinta Proiect Romania 2020: De ce educatia conteaza?

organizata de GRSPSociety, astazi incepand cu ora 14.00 la Palatul Parlamentului. Agenda aici.

3 Comments

  1. „14:00 –15.30 Panel cu reprezentanţi din sectoarele public şi privat despre importanţa şi
    modalităţi specifice de creştere a competitivităţii absolvenţilor români la nivelul pieţei
    de muncă europeană şi internatională”

    Poate intelegem si noi pana la urma de ce dupa un interviu in Germania, mai ales, primim cate un refuz argumentat bizar cum ca nu e in masura sa ne ofere mai multe detalii. Asta se intampla cand nu pot sa dea vina pe experienta insuficienta pt job sau pe limba vorbita in echipa. Cand au aceste motive le este f usor sa refuze inca din timpul interviului.

    • „Poate intelegem si noi…” care noi? Tu crezi ca este ca in COMUNISMUL de care vorbeshti tu in care nu exista decat „DESHTEPTI”? Dupa cate shtiu interviul nu este in grup, ci este individual, si succesul depinde de mai multzi factori inclusiv cat de inspirat eshti sa spui o gluma la timpul potrivit, sau chiar shi farmecul personal sau charisma….so on.Vezi, viatza e ceva mai complicata decat o prezintzi tu in postarile tale, dealminteri bune pentru un SF!
      Ce vrei sa-tzi spuna neamtul?….ca nu te ridici la ashteptarile lui? Ei se ashteapta sa reactzionezi shi sa sustzi interviul „ca un neamt” nu ca un roman (mentalitate).Deci trebuie sa fii suficient informat despre cultura shi mentalitatea oamenilor din tzara in care vrei sa lucrezi (sa sustzii un interviu). Daca sustzi un interviu intr-o tzara straina, shi reactionezi ca shi cum te-ar intervieva un roman ai toate shansele sa primeshti raspunsul de care vorbeshti tu mai sus.
      Good luck!
      Cam atat pentru azi!

      Sa auzim numai de bine!

      • Mentalitate. De acord!
        „Care noi?” Noi, strainii/esticii fara mentalitate nemtzeasca 🙂
        Ma gandesc si la o conationala care ajunsa in Germania acum vreo 10 ani, din sute de CV-uri pe care le-a depus, cam 5% au chemat-o la intrerviu, insa nimeni n-a angajat-o. Ulterior a reusit intr-un institut european din Germania, unde nemtii patrundeau greu si si-a consolidat o cariera. A ramas cu parerea ca nemtii sunt xenofobi. Nu-s neaparat de acord, mai de graba iti dau dreptate tie, diferenta de mentalitate e pb. Din salariul ei de 15 mii de euro plateste taxe doar catre organismul international (e vb de European Patent Office) si nu Germaniei, desi locuieste in Germania. Deci fata are potential, dar din cauza mentalitatilor diferite au pierdut ambele parti.
        Deci cum era si pe agenda, creştere a competitivităţii absolvenţilor români poate insemna si adaptarea la alte culturi….?!?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.