Pages Menu
Categories Menu

Posted on oct. 9, 2009 in Politic | 2 comments

Obama castigatorul premiului Nobel pentru pace

NN_27obama2

desi putin surprinzatoare aceasta decizie poate fi o incurajare pentru eforturile sale diplomatice inclusiv pentru dezarmarea nucleara.

2 Comments

  1. Ca un presedinte SUA sa ia Nobelul pt pace, trebuie sa faca multe. Pt ca poate! Nu cred ca merita Nobelul intrucat doreste sa intretina razboiul in Afganistan in loc sa gaseasca modalitati de dialog. Decat sa finanteze cu o mie de miliarde armata anual mai i-ar investi in universitati si in cercetare ca sa se gaseasca solutii la cum se poate face pace fara arme. In definitiv teorismul anti-american s-a nascut din solutiile violente ale SUA.

  2. Si eu sunt de parere ca Obama a primit acest premiu mai mult ca o incurajare de a continua pe calea pacii si a dezarmarii nucleare, decat ca recunoastere a unor merite.

    Premiile Nobel pentru pace sunt eminamente politice. Ganditi-va numai la Yasser Arafat, initial terorist (sau luptator pentru eliberarea nationala pentru cine prefara aceasta perspectiva) laureat al premiului Nobel pentru pace in 1994, impreuna cu Simon Perez si Itzak Rabin (acesta din urma ucis de ai sai tocmai pentru faptele care au dus la decernarea acestui premiu).

    Ce ma mira pe mine e ca, aparent, acest premiu e foarte controversat in SUA. Ori populatia americana e mult mai agresiva si mai putin doritoare de pace decata propriul presedinte (greu de crezut), ori mass-media americana intretine aceasta perceptie. Daca raspunsul e cel din urma, cui foloseste asa ceva?

    De remarcat faptul ca Obama a spus ca va dona cele 1.2 milioane de doalri aferente premiului unei societati de caritate.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.