Pages Menu
Categories Menu

Posted on iul. 2, 2014 in Featured, Politic | 0 comments

Moldova este astăzi mai aproape de Uniunea Europeană

Astăzi marcăm un moment de satisfacție națională, dar și un pas important în drumul spre Uniunea Europeană al prietenilor noștri de peste Prut. Parlamentul României, ca titular al suveranității naționale, a transmis un semnal internațional puternic prin ratificarea Acordului de Asociere a Republicii Moldova cu Uniunea Europeană. Suntem primul for legislativ al UE care face acest pas și doresc să subliniez atât importanța actului, cât și hotărârea poporului moldav de a face parte din marea familie europeană.

Alături de proiectul de lege cu privire la Republica Moldova, Parlamentul României a ratificat Acordul de Asociere la Uniunea Europeană pentru Ucraina și Georgia. Împreună, într-un context regional dificil, cetățenii celor trei țări privesc cu speranță spre libertate, democrație și stabilitate economică. Este datoria noastră, că Stat Membru al Uniunii Europene, în comunitatea din care facem parte și alături de aliații noștri, să le sprijinim aspirațiile.

România susține parcursul european al Republicii Moldova. În calitatea de deputat, dar și ca Înalt Reprezentant al primului-ministru pentru afaceri europene și relația cu SUA, am susținut și transmit, în continuare, de câte ori am întâlniri diplomatice, speranța noastră că alte Parlamente de pe cuprinsul Uniunii Europene să urmeze exemplul României. Am certitudinea că mesajele noastre sunt auzite în cancelariile europene.

Doresc să felicit partea română, în frunte premierul Victor Ponta, pentru determinarea de care a dat dovadă în acest proiect. De asemenea, transmit mulțumiri diplomației române și domnului ministru al Afacerilor Externe, Titus Corlațean. România, prin instituțiile sale, a făcut multe pentru Moldova în ultimii ani, acolo unde alții, în trecut, doar au promis. Astăzi, cu emoție și mândrie, reconfirmam susținerea României pentru parcursul european al Republicii Moldova.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.