Pages Menu
Categories Menu

Posted on mart. 28, 2017 in Comunicate, International, Politic | 0 comments

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, va participa la o ședință comună a comisiilor pentru politică externă și afaceri europene din Senat, pe teme prioritare la nivel european

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, va participa la o ședință comună a comisiilor pentru politică externă și afaceri europene din Senat, pe teme prioritare la nivel european

ANUNȚ DE PRESĂ

 

Ana Birchall, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, va participa, miercuri, 29 martie a.c., la o ședință comună a Comisiei pentru politică externă și a Comisiei pentru afaceri europene din Senatul României.

În cadrul ședinței vor fi abordate teme de interes la nivel european: dosarul Brexit în contextul notificării oficiale a Marii Britanii privind ieșirea din Uniunea Europeană, pregătirile privind preluarea de către România a Președinției Consiliului UE în primul semestru al anului 2019 și viitorul Europei în contextul recentei Declarații de la Roma.

“Vreau să îi asigur pe toți românii aflați în Marea Britanie și pe familiile acestora din România că drepturile lor vor fi respectate și că situația lor este tratată cu toată responsabilitatea atât de Guvernul României, cât și de partenerii europeni, de instituțiile europene și evident de partenerii noștri britanici. Indiferent de cadrul viitoarei relații UE-Marea Britanie, Marea Britanie trebuie să rămână conectată cât mai puternic posibil la UE. Acordul de retragere ar trebui să constituie o bază solidă pentru o cooperare strânsă reînnoită cu Marea Britanie, în domenii de interes comun, cum ar fi comerțul, securitatea/apărarea și politica externă”, a declarat Ana Birchall.

Ședința va avea loc, începând cu ora 09.00, la sala Dimitrie Cantemir (fostul Salon Alb), nivel P1 – Palatul Parlamentului.

Presa este invitată să participe la eveniment. Accesul reprezentanților mass-media acreditați la Camera Deputaților se face pe la intrarea S2. Jurnaliștii care doresc să participe la eveniment și nu sunt acreditați la Parlament sunt rugați să trimită o cerere de acreditare temporară, fie prin fax la 021/312.08.27, fie prin e-mail la adresa [email protected].

 

Anunțul de presă pe pagina Ministerului Afacerilor Externe: http://www.mae.ro/node/41174

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.