Pages Menu
Categories Menu

Posted on mart. 22, 2017 in International, Politic | 0 comments

Memorandumuri adoptate astăzi în ședința de Guvern

În conferința de presă după ședința de Guvern

Mulțumiri pentru fotografii domnului Radu Bădoiu!

În ședința de astăzi, Guvernul României a decis adoptarea mai multor documente referitoare la activitatea Executivului în domeniul afacerilor europene. În primul rând, este vorba despre Memorandumul cu tema Accelerarea procesului de pregătire a Președinției României la Consiliul UE în primul semestrul 2019. Pentru prima dată, România va exercita Președinția Consiliului Uniunii Europene și este o oportunitate extraordinară de a ne face auzită vocea într-un moment istoric decisiv pentru Uniune. Nu trebuie să pierdem ocazia de a arăta o Românie – actor european și regional important, și, de aceea, prin memorandumul adoptat astăzi, Guvernul a stabilit principalele acțiuni și măsuri avute în vedere, în perioada imediat următoare, pentru pregătirea acestui eveniment deosebit.

De asemenea, în ședința de astăzi, Guvernul a hotărât adoptarea mai multor măsuri de coordonare la nivel interministerial în perspectiva declanșării negocierilor la nivel european consacrate procesului Brexit. Susținem o abordare echilibrată şi unită a orientărilor politice pentru viitoarele negocieri. Procesul de negociere trebuie să se desfășoare de o manieră corectă și deschisă, și să reflecte interesele tuturor statelor membre UE.

Nu în ultimul rând, Guvernul a decis astăzi ca România să își prezinte candidatura la găzduirea sediului Agenţiei Europene a Medicamentului, în contextul dezbaterilor privind relocarea agențiilor europene care își au la acest moment sediul în Marea Britanie. Astfel, relocarea sediului Agenției Europene pentru Medicamente la București ar reprezenta o oportunitate și o provocare pentru creșterea profilului european al României și pentru consolidarea contribuției sale la activitatea ansamblului instituțiilor europene.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.