Pages Menu
Categories Menu

Posted on apr. 8, 2014 in Politic | 0 comments

Memorandumul privind semnarea Conventiei de la Istanbul a fost adoptat de Ministerul Muncii

Felicit Ministerul Muncii pentru adoptarea Memorandumului  privind semnarea Convenţiei de la Istanbul

Este o veste bună că Ministerul Muncii condus de doamna ministru şi totodată preşedinta OFSD, Rovana Plumb, a acţionat prompt pentru adoptarea Convenţiei de la Istanbul. Convenţia este un act care pune România pe harta statelor care acţionează determinat pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor, ratificarea sa de către statele din regiune este o veste foarte bună pentru toate femeile din regiune şi din Europa.

Procedurile de semnare şi ratificare a Convenţiei trebuie să se desfăşoare rapid şi eficient, orice întârziere poate fi interpretată ca o ezitare a României de a aborda problematica regională a violenţei împotriva femeilor, lucru care nu ne face deloc cinste.

Nu pot totuşi să nu remarc faptul că din cauza plecării intempestive a PNL din Guvernul Ponta, procedurile de adoptare a Convenţiei de la Istanbul au fost reluate, lucru care a întârziat simţitor ratificarea Convenţiei de către RomâniaTrebuie să ştim că pentru a intra în vigoare, Convenţia de la Istanbul are nevoie de cel puţin 10 state care să o ratifice din care cel puţin 8 să fie membre ale Uniunii Europene. România are încă posibilitatea de a se plasa în rândul primelor 10 state care ratifică această Convenţie şi prin angajamentele sale să fie statul care câştigă statutul de lider regional în lupta împotriva violenţei asupra femeilor.

Îmi exprim speranţa că şi Ministerul Afacerilor Externe care trebuie să semneze Memorandumului pentru adoptarea Convenţiei de la Istanbul, va aborda această misiune cu seriozitate şi celeritate, având în vedere că şi imaginea externă a României are de câştigat prin acest gest de solidaritate cu partenerii noştri din regiune şi din Europa.

Le mulţumesc încă o dată membrilor Guvernului care au înţeles importanţa Convenţiei de la Istanbul, susţinută fără rezerve de organizaţii internaţionale cum ar fi APCE sau ONU. În acelaşi timp, apreciez foarte mult susţinerea domnului Victor Ponta, faţă de ratificarea Convenţiei de la Istanbul şi contez în continuare pe sprijinul Guvernului pentru semnarea, adoptarea şi ratificarea Convenţiei.

Memorandumul pentru adoptarea Convenţiei de la Istanbul privind prevenirea şi combaterea violenţei împotriva femeilor şi a violenţei domestice a fost semnat de conducerea Ministerului Muncii şi urmează să fie înaintat pentru dezbatere în cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.