Pages Menu
Categories Menu

Posted on oct. 19, 2016 in International, Politic | 0 comments

Întrevedere cu o delegaţie a Comisiei pentru politică externă din Marea Adunare Naţională a Republicii Turcia

Astăzi am avut o întrevedere cu delegaţia Comisiei pentru politică externă din Marea Adunare Naţională a Republicii Turcia, compusă din domnii deputaţi Hasan Basri Kurt, Mustafa Serdengeçti, Azmi Ekinci, Çetin Arik, precum şi E.S. domnul Osman Koray Ertaş, ambasadorul Republicii Turcia la Bucureşti.

În cadrul discuţiilor am subliniat nivelul excelent al relaţiilor bilaterale dintre statele noastre, reiterând importanţa pe care România o acordă Republicii Turcia ca unul dintre partenerii noştri principali în regiune din punct de vedere politic, economic şi cultural, fapt demonstrat inclusiv de parteneriatul strategic româno-turc şi de cooperarea la nivelul NATO. De asemenea, am reiterat importanţa diplomaţiei parlamentare în cadrul relaţiilor bilaterale, context în care am agreat extinderea cooperării inclusiv la nivelul comisiilor pentru afaceri europene din cadrul trilateralei România-Turcia-Polonia.

Totodată, mi-am exprimat susţinerea faţă de menţinerea stabilităţii Turciei,  având în vedere rolul său de actor strategic relevant pentru securitatea şi prosperitatea Uniunii Europene, a Europei în general şi în mod special a regiunii Mării Negre.

poz_2409 poz_2423 poz_2461

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.