Pages Menu
Categories Menu

Posted on oct. 7, 2016 in International, Politic | 0 comments

Întrevedere cu Federica Mogherini, Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe şi politică de securitate şi Vicepreşedinte al Comisiei Europene

Astăzi am participat la întrevederea doamnei Federica Mogherini, Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe şi politică de securitate şi Vicepreşedinte al Comisiei Europene, cu membri ai Comisiilor pentru afaceri europene, pentru politică externă şi pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Parlamentul României.

În cadrul discuţiilor referitoare la implementarea Strategiei Globale a Uniunii Europene, am afirmat că atingerea acestui obiectiv trebuie efectuată în paralel cu întărirea viabilităţii şi credibilităţii proiectului European, însă de o manieră complementară cu NATO, astfel încât să fie evitate duplicările inutile şi să se asigure o utilizare cât mai eficientă a resurselor disponibile.

Totodată, am reiterat susţinerea pe care România o acordă consolidării Politicii de Securitate şi Apărare Comună, precum şi construirii unui rol mai activ al Uniunii Europene în materie de apărare şi securitate.

De asemenea, în contextul discuţiilor referitoare la întărirea securităţii Uniunii, am interpelat-o pe doamna Federica Mogherini referitor la cum poate fi întărită puterea Uniunii Europene, inclusiv cea „hard”. Întrebarea a venit pe fondul declaraţiilor Preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, care a afirmat că puterea „soft” a Uniunii nu este de ajuns în contextul creşterii ameninţărilor de securitate. În acelaşi timp, am adus în discuţie cum poate fi definită această iniţiativă astfel încât să nu afecteze prezenţa şi activitatea NATO în Europa.

fm

2

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.