Pages Menu
Categories Menu

Posted on feb. 22, 2013 in Politic | 0 comments

Intalnire cu Presedintele Senatului Olandei, Fred de Graaf

Astazi, am participat la intalnirea pe care presedintele Senatului Olandei, Freed de Graaf a avut-o cu reprezentatii Camerei Deputatilor din Romania.

In interventia mea i-am comunicat Presedintelui Senatului Olandez ca pentru noi, romanii, este important sa fim tratati cu respect in cadrul UE si ca MCV nu trebuie sa fie legat de Schengen, fiind evident ca Romania indeplineste criteriile tehnice de a face parte din spatiul Schengen (lucru confirmat si de catre presedintele Senatului Olandez) si ca asteptarile noastre sunt ca o decizie favorabila sa fie luata pe acest subiect.

Am accentuat ca noi consideram necesar si mai mult decat justificat luare unei decizii favorabile privind aderarea Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen.

De asemenea am accentuat necesitatea ca si Olanda sa respecte Tratatul si sa liberalizeze circulatia fortei de munca.  Nu dorim sa fim tratati in mod preferential, ci doar cu aceeasi unitate de masura care se aplica tuturor statelor din UE. Chiar daca in Olanda sunt partide care inca se opun liberalizarii pietei muncii, autoritatile  olandeze vor lua aceasta decizie.

PS: Ca si sustinatoarea a echipei Steaua (de pe vremea cand Belodedici era jucator la Steaua!) marturisesc ca mi-a facut o mare placere sa particip astazi la intalnirea cu Presedintele Senatului Olandez dupa meciul de aseara impotriva lui Ajax!

 

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.