Pages Menu
Categories Menu

Posted on feb. 25, 2016 in Comunicate, Politic, Social | 0 comments

Începerea lucrărilor la centura ocolitoare a Bârladului este absolut imperativă

Ana_Birchall_deputat

Ana Birchall: Începerea lucrărilor la centura ocolitoare a Bârladului este absolut imperativă

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Deputatul PSD Ana Birchall a adresat în această săptămână ministrului Transporturilor, domnul Dan Marian Costescu, o interpelare referitoare la situaţia privind începerea lucrărilor pentru centura ocolitoare a Bârladului.

În calitate de parlamentar al judeţului Vaslui, Ana Birchall a arătat că “având în vedere faptul că centura ocolitoare a Bârladului se află într-un stadiu avansat de uzură, creând serioase prejudicii atât infrastructurii existente, cât şi caselor bârlădenilor care îşi văd proprietăţile deteriorate zi de zi, secundă de secundă, din cauza traficului greu, începerea lucrărilor la acest obiectiv este absolut imperativă”.

Deputatul social-democrat a subliniat că amendamentul pe care l-a depus în şedinţa Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor din data de 14 decembrie 2015 – amendament susţinut şi de deputatul PSD Adrian Solomon şi de parlamentarii PSD din judeţul Vaslui şi constând în bugetarea acestui obiectiv de investiţii cu suma de 10.000 mii de lei pentru anul 2016, plus introducerea creditelor de angajament necesare contractării lucrării – a fost votat atât în comisie, cât și în plen, fiind introdus în bugetul anului pe 2016, astfel încât procedura de licitaţie să înceapă imediat.

“Luând în considerare şi decalajele de dezvoltare existente între această regiune şi altele mai dezvoltate, pentru locuitorii din zona Bârladului realizarea centurii ocolitoare este o condiţie obligatorie pentru dezvoltarea economică a oraşului şi a localităţilor din apropiere. Această regiune are nevoie de investiţii ca de aer!”, a precizat Ana Birchall în interpelarea către ministrul Transporturilor.

Deputatul PSD a mai adăugat că începerea lucrărilor se lasă aşteptată fără nicio justificare, în condiţiile în care centura ocolitoare a Bârladului este inclusă pe lista de priorităţi a Ministerului Transporturilor pentru perioada 2015-2016, şi i-a adus la cunoştinţă ministrului necesitatea demarării lucrărilor la acest obiectiv extrem de important. “Acest proiect atât de aşteptat şi vital pentru bârlădeni, nu mai trebuie amânat nicio secundă, ci trebuie să devină o realitate în regim de urgenţă”, a declarat în încheiere Ana Birchall, deputat – Colegiul 5 Vaslui.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.