Pages Menu
Categories Menu

Posted on aug. 27, 2014 in Featured, Politic | 0 comments

Inaugurarea gazoductului Iaşi – Ungheni reprezintă încă o dovadă că premierul Victor Ponta şi executivul pe care-l conduce îşi îndeplinesc promisiunile faţă de românii de pe ambele maluri ale Prutului

shutterstock_117314188

Declaraţie de presă

„Inaugurarea gazoductului Iaşi – Ungheni reprezintă încă o dovadă că premierul Victor Ponta şi executivul pe care-l conduce îşi îndeplinesc promisiunile faţă de românii de pe ambele maluri ale Prutului, venind cu un ajutor real în reducerea dependenței energetice. Cu responsabilitate faţă de fraţii noştri de peste Prut, dar şi în reconfirmarea valorilor şi fundaţiei culturale comune, România susţine cu fermitate parcursul european al Republicii Moldova.

Astăzi, la Chişinău, Republica Moldova sărbătoreşte pentru prima dată Ziua Independenței în calitate de membru asociat al Uniunii Europene şi, datorită eforturilor făcute de cele două guverne, este cu un pas mai aproape de integrarea în Uniunea Europeană. Într-un context regional complex, acțiunile executivului condus de premierul Victor Ponta dovedesc rolul pe care România îl joacă, ca factor generator de stabilitate şi securitate. România continuă să se afirme ca un stat puternic și stabil, respectând, fără rezerve, valorile și principiile pe care le împărtășim împreună cu partenerii și prietenii noștri.

În timp ce Traian Băsescu nu a făcut altceva decât să dea indicații prețioase și să lanseze declarații cu vorbe goale, premierul Ponta şi executivul pe care-l conduce dovedesc prin fapte însemnătatea pe care Republica Moldova o are pentru România. Inaugurarea Gazoductului Iaşi – Ungheni, proiectele comune pe educație, energie şi cultură, precum şi centrul tip SMURD reprezintă un real ajutor pentru dezvoltarea şi parcursul european al Republicii Moldova” a declarat Ana Birchall.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.