Pages Menu
Categories Menu

Posted on mart. 8, 2017 in Cultural, Politic, Social | 0 comments

Guvernul a adoptat astăzi un memorandum pentru prelungirea programelor de cooperare dintre România și UNICEF

Alături de doamna Sandie Blanchet, rezident coordonator a.i. al sistemului ONU în România și reprezentant al Fondului Naţiunilor Unite pentru Copii – UNICEF la București

Guvernul a adoptat în cadrul ședinței de astăzi un memorandum pe un subiect extrem de drag sufletului meu. Este vorba despre Memorandumul cu tema “Aprobarea prelungirii programelor derulate de Reprezentanța UNICEF în România pentru perioada 2018-2022”, prin care s-a hotărât continuarea programelor de cooperare dintre România și UNICEF și după finalizarea Programului de țară România-UNICEF 2013-2017. Astfel, țara noastră va putea continua colaborarea cu UNICEF în probleme specifice domeniului protecției copilului, violenței de orice fel sau combaterii excluziunii sociale. De asemenea, datorită experienței acumulate, România poate deveni un model de bună practică, promovând prin cooperarea cu UNICEF un transfer de expertiză în probleme specifice către țările aflate în curs de dezvoltare și nu numai.

Ca o persoană care a luptat mereu pentru drepturile copiilor și înlăturarea flagelului violenței domestice, economice, psihice sau de altă natură din societatea românească, consider benefică adoptarea acestui memorandum, care va aduce mai multă lumină în viața celor născuți în medii mai puțin privilegiate. Sunt onorată că împreună cu UNICEF și cu buna mea prietenă, Sandie Blanchet, ambasadorul UNICEF în România am reușit să contribuim la diferite acte normative, cum ar fi intrarea în vigoare, în România, a Convenției de la Istanbul împotriva violenței domestice și combaterea violenței împotriva femeilor, sau măsuri împotriva violenței la care sunt supuși copiii.

România are nevoie de astfel de proiecte pentru a construi un viitor mai bun copiilor noștri. De aceea, voi rămâne mereu un susținător al activității UNICEF în apărarea drepturilor și libertăților copiilor și în lupta lor împotriva violenței de orice fel, pentru că violența naște întotdeauna violență.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.