Pages Menu
Categories Menu

Posted on aug. 17, 2015 in Comunicate, Politic, Social | 0 comments

Grija față de viitorul nostru ca națiune începe de la preocuparea față de educația copiilor

AB C

Grija față de viitorul nostru ca națiune începe de la preocuparea față de educația copiilor şi faţă de oportunitățile pe care aceasta le oferă

COMUNICAT DE PRESĂ

Deputatul PSD Ana Birchall a organizat, vineri, 14 august, în comuna Zorleni din Colegiul 5 Vaslui, pe care îl reprezintă în Parlament, premierea elevilor din colegiu care au obținut cele mai bune medii la examenul de Bacalaureat. La eveniment au participat primari, viceprimari, consilieri locali, părinți, dascăli, precum și reprezentanți ai presei locale.

“Știu că mulți copii din colegiul meu se confruntă cu mari greutăți care nu le oferă aceleași șanse pe care alți elevi de vârsta lor le au. Cu atât mai mult este de admirat seriozitatea și determinarea lor de a-și asigura o educație pentru a răzbi în această lume. Pentru mine și anul acesta a fost o onoare să fiu alături de ei asigurându-i de sprijinul meu și al echipei mele la începutul unui nou drum din viața lor. Chiar le-am spus să pășească pe drumul studenției știind că în lumea nouă pe care o vor descoperi au deja un prieten de care îi leagă o frumoasă amintire dintr-o zi toridă de august de la sfârșitul liceului și un mic dar simbolic: cartea ‘Crimă și pedeapsă’ de Feodor Mihailovici Dostoievski”, a declarat deputatul PSD Ana Birchall.

De asemenea, deputatul social-democrat a participat la sărbătorile legate de hramurile și zilele satelor din colegiu care au ca patron spiritual pe Maica Domnului, fiind recunoscătoare vasluienilor care au primit-o în casa, biserica și comunitatea lor, făcând-o să se simtă ca în familie.

“Valea Tutovei este un loc special pentru mine. În aceste zile, am participat la hramul bisericii Adormirea Maicii Domnului din satul Suseni, comuna Băcani, precum și la cel din satul Bogești, comuna Pogana și mărturisesc că sunt recunoscătoare pentru încărcătura spirituală pozitivă pe care am simțit-o. Am revăzut cu drag copiii talentați din ansamblul cu mandoline din comuna Alexandru Vlahuță, care ne-au reamintit că adevărata bogăție se regăsește în frumusețea portului și a obiceiurilor românești. Sunt mulţumită că o promisiune făcută vasluienilor din Băcani este îndeplinită și, astfel, elevii din comună vor avea un microbuz şcolar care să îi transporte în condiții de siguranță și civilizație la școală”, a mai adăugat Ana Birchall.

“Sărbătorind, duminică, hramul satului Obârșeni din comuna Vinderei sau ziua comunelor Ivești și Pochidia a însemnat pentru mine un adevărat popas, în care m-am împărtășit de românism și de tradiție românească autentică, și nu pot exprima în cuvinte respectul pe care îl port vasluienilor din colegiul meu care știu să prețuiască și să cultive adevăratele valori. Le mulţumesc tuturor încă o dată pentru aceste frumoase zile de care am avut parte ca de fiecare dată pe Valea Tutovei şi sunt mândră să îi reprezint în Parlamentul României”, a încheiat deputatul social-democrat Ana Birchall.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.