Pages Menu
Categories Menu

Posted on feb. 16, 2011 in Politic | 15 comments

Funeriu nu este decat un Pinocchio patetic si demn de mila

disney-pinocchio-lifesize-marionette-1

care a intrat in istoria Ministerului Educatiei in secunda in care, asemeni unui patefon stricat, repeta dupa dictare tot ce i se sufla in cadrul unei conferinte de presa, isi arata in aceste zile adevarata fata.

In loc sa se concentreze pe elaborarea normelor metodologice de aplicare a legii, a programei scolare etc, dl. Pinocchio Funeriu se preocupa mai nou cu emiterea si semnarea de ordine care contrazic mult discutata Lege a Educatiei, lege cu care dl. Pinocchio Funeriu s-a laudat in mai toata mass media!

Dle Funeriu sunt convinsa ca stiti ce inseamna institutia demisiei de onoare avand in vedere ca va tot laudati ca v-ati preumblat prin diverse tari precum Japonia si Germania! Sau sunteti atat de preocupat de securizarea unui loc de vicepresedinte la apropiatele alegeri PDL astfel incat sacrificati interesele scolii romanesti pentru interesele pur personale?!

Sa va readuc aminte discutiile si declaratiile publice in care va bateati cu pumnul in piept ca, spre deosebire de alti predecesori, veti avea curajul sa impuneti schimbarile si reformele de care scoala romaneasca are atat de multa nevoie?

Ati auzit de curajul si mandria de a iti tine promisiunile facute indiferent de costuri? Stiti ce inseamna mandria lucrului bine facut chiar daca risti sa iti pierzi un fotoliu caldut de ministru? Stiti ce inseamna mandria de a lasa in urma ta un lucru bine facut? Se pare ca nu, nu ati auzit de toate aceste lucruri. Faptele dvs. nu arata decat ca sunteti mult prea mic  pentru scaunul pe care v-ati cocotat mintind cu nerusinare.

Ori respectati legea si promisiunile facute domnule ministru, ori plecati…sigur, in conditiile in care ati avea un minim bun simt si respect fata de scoala romaneasca! Altfel demonstrati ca sunteti un impostor patetic si demn de mila care nu a invatat nimic din cultura tarilor prin care s-a preumblat la studii atatia ani!

P.S. Nu doresc sa intru in polemici juridice cu domnia voastra pentru simplul motiv ca ar fi pierdere de vreme din partea mea dar poate totusi, inainte de a abramburi sistemul de invatamant cu ordine care mai de care mai crete, veti verifica legea si atunci veti descoperi ca un ordin al ministrului poate fi atacat in contencios administrativ dupa o procedura prealabila. Avand in vedere importanta ordinului pe care l-ati emis probabil intr-un moment de betie PDL-ista ori retrageti acest ordin si demisionati, ori acest ordin este retras de Seful dvs. odata cu demiterea dvs., ori acest ordin va fi atacat in contencios administrativ. Oare care va fi varianta dle Pinocchio Funeriu?

Update: un articol care merita citit.

15 Comments

 1. Papagalul asta (spre rusinea mea, un concitadin) care sa bate cu caramida in piept cu diverse titluri si cu faptul ca e umblat „pe afara”, care a ffcut cariera incercand sa calculeze (falsifice) la OTV viteza pumnului prezidential, chiar merita dispretzul public.

  Nu o sa-si dea demisia, Ana. Si o rama are mai mult caracter decat un astfel de individ, a carui singura sansa de parvenire e sa linga dosul cui trebuie.

  • Draghi
   ai motive sa iti fie rusine cu asa concitadini!

   • Da, stiu, imi pare sincer rau ca Aradul a ajuns sa dea doar papagali portocalii la conducerea tarii (Falca, Igas, Blejnar, Funeriu, IT Morar, s.a.m.d.). Toti acestia, dar absolut toti, au crescut la umbra lui Basescu. Inainte de asta au fost niste nimeni. Falca bunaoara era cunoscut in studentie ca baiatul pe care il trimiti sa iti cumpere tigari. Igas era un bisnitar semi-analfabet pe frontiera cu ungurii. ITM un ciripitor la Secu. S.a.m.d.

    Probabil frustrarile si complexele de inferioritate s-au acumulat in acesti indivizi, si pe fondul constientizarii faptului ca intr-un sistem meritocratic, unde conteaza valoarea autentica, ei nu au nici o sansa, au ales sa faca cariera pupand papucul (ma exprim delicat) „shefilor”. Echipa lui Basescu, nasul lui Falca, a fost cel care i-a identificat pe toti acesti executanti frustrati si lipsiti de scrupule, le-a acoperit mizeriile penale si i-a folosit pe post de executanti ai ordinelor lor profund malefice.

    Totusi, te asigur ca nu toti aradeni sunt la fel ca acesti ipochimeni penibili.

    P.S. Apropo, poate si PSD-ul are partea lui de vina, indirect, pentru ca alternativa pe care a oferit-o el aradenilor, nu a fost nici ea prea convingatoare. In plus a existat mereu perceptia ca Aradul e dezavantajat in mod deliberat de Bucuresti in favoarea Timisorii (*). Pentru un aradean asta e o crima de neiertat. Aceste lucru i-au adus gastii Falca un oarecare succes la aradeni. Desigur, unii s-au mai prins intre timp. 😉

    (*) exceptie centrul ultramodern de radiologie si imagistica medicala construit in 2003

    • Draghi
     corect ca nu toti aradenii sunt asa…am o gramada de cunostinte in Arad care nu se compara cu cei enumerati de tine….si da si PSD ul are partea lui de vina si in Arad si in regiune in general…dar poate am invatat din greselile trecutului si nu le vom mai repeta!

 2. Asa este, si ma bucur ca ti-ai dat, in sfarsit, seama …
  Si totusi … esti prea delicata. E clar ca martafoiul nu-si va de demisia nici acum, si nicicand. Unde sa se duca? Ce sa faca? Are vreo meserie, vreo calificare? Ca de legenda aia cu cercetarea stiintifica mi s-a cam acrit. Cercetatorii stiintifici scriu carti si articole stiintifice, nu aberatii legislative.
  Si, pentru ca nu-si va da demisia, si, fiindca, asemeni mentorului sau TB, tot ceea ce va continua sa faca va fi sa sfideze si sa incalce LEGEA, nu cred ca exista alta solutie decat:
  http://casteluldenisip.blogspot.com/2011/02/urmariti-prindeti-arestati.html
  O zi buna!

  • Adrian Stoica
   un impostor

 3. E textul de mai sus un guest post?

 4. Politicienii nostrii nu cred ca iau in calcul demisia de onoare pt.ca nu au onoare.Chiar primul minstru este marioneta lui Basescu.Nu-l inteleg deloc pe domnul Boc cum poate accepta sa fie un YES MAN si sa faca jocurile murdare ale lui Basescu.

  • adrian
   poate doar pentru ca atat il duce capul pe dl Boc!

 5. D-na Birchall! V-am vazut impresionantul CV! Felicitari!
  Cat priveste musiu´ ´Funeralu´ am si eu o curiozitate: ce a facut prin Japonia si Franta. La „valoarea” lui cred ca a ajuns la impresionata functie de spalatpr de eprubete(sau de vase)!
  Cu consideratie,
  Dr. Nicoara Ovidiu

  • Nicoara Ovidiu
   in primul rand bun venit pe acest blog si sper sa mai scrieti. Funeriu a studiat in afara dar se pare ca a prea invatat si principiile sistemului meritocratic aplicat in aceste societati. Pacat de sansa pe care a avut-o!

   • Ana , potzi sa-mi destupi shi mie mintea detailiind succint ” principiile sistemului meritocratic” ?…pentru ca:
    „Meritocracy itself is not a form of government, but rather an ideology. Meritocracy itself is frequently confused as being a type of government, rather than correctly as a methodology or factor used in or for, the appointment of individuals to government.
    The most common form of meritocracy found today is the college degree. The issuance of degrees in and of itself is not a true meritocracy as no responsibilities are guaranteed, but rather it is a screening and preparatory process that aids in meritocratic choices. Nonetheless the college degree has risen worldwide as an invaluable clearing house and haven for those of above average abilities. Its growing acceptance worldwide is proof of it’s need. For higher education to be a true meritocracy, however, would require substantial restructuring of the system because of it’s haphazard nature and lack of uniform and strict standards. Also college does not cover all professions and processes, and so it is of limited scope.”

    Sa auzim numai de bine!

    • Meritocratia e conditia necesara (nu si suficienta) pentru a avea un guvern competent si progresist. In treacat fie spus, e si solutia multor altor probleme din Romania. Chiar nu intelegi aceste lucruri Emigrantule? Mi se par evidente…

     • Eu sunt un pic mai „neintzelegator” (de asta am shi emigrat )shi ashteptam ca cineva (ca tine de exp.) sa-mi explice „principiile sistemului meritocratic”. Dar se pare ca nici TU nu prea intzelegi (deoarece nu ai enumerat nici-un principiu..sic).Deci sa fie clar eu nu am intrebat ce este MERITOCRATZIA ci care sunt „principiile sistemului meritocratic”, punct.
      Sa auzim numai de bine!

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.