Pages Menu
Categories Menu

Posted on feb. 6, 2014 in Politic | 0 comments

Forumul Progresist Social-Democrat (FPSD) va fi un ambasador al PSD in relatia cu structurile civice internationale

 

Comitetul executiv al PSD a votat astăzi regulamentul de organizare şi funcţionare al Forumului Progresist Social – Democrat, al cărui funcţie de preşedinte o ocup. Mă bucur că astăzi PSD a făcut un pas important pentru promovarea valorilor de stânga, progresiste şi a identităţii social–democrate atât în România cât şi în mediul extern, prin aprobarea regulamentului de organizare şi funcţionare al Forumului Progresist Social – Democrat.

Am propus că Forumul să devină o platformă de comunicare şi de dezbatere care să reunească, alături de membrii PSD, persoane de carieră academică, oameni de cultură, studenţi, reprezentanţi ai societăţii civile sau jurnalişti, în jurul valorilor şi principiilor de stânga pe care PSD trebuie să le protejeze şi să le promoveze în România şi în Europa.

Pe lângă consolidarea valorilor de stânga, un obiectiv foarte important pe care Forumul Progresist Social – Democrat şi-l propune este să creeze o punte de legătură şi un canal solid de comunicare cu „think-tank-urile” progresiste din Occident, în special din Marea Britanie şi din SUA. Vrem ca relaţiile pe care le vom dezvolta pe filieră ideologică şi de politici publice cu partenerii noştri din Occident să fie consolidate şi de lungă durată. FPSD va fi un ambasador al PSD în relaţiile externe ale partidului cu structurile civice progresiste din SUA, Marea Britanie şi nu numai.

Dezbaterea şi comunicarea problemelor pe care FPSD le abordează sunt transparente şi deschise. Îi invit pe toţi cei care sunt interesaţi de promovarea valorilor de stânga şi pe toţi cei care cred în misiunea pe care partidele de stânga o au să vină alături de noi şi să participe la proiectele şi la dezbaterile FPSD.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.