Pages Menu
Categories Menu

Posted on sept. 28, 2017 in Politic, Social | 0 comments

Fiecare copil are dreptul să meargă la școală în condiții bune

Promulgarea legii privind decontarea navetei școlare și pentru elevii de liceu consfințește implementarea unei noi măsuri menite să faciliteze accesul cât mai multor elevi la sistemul de învățământ. Fiecare copil are dreptul să meargă la școală în condiții bune, fără să fie obligat să parcurgă distanțe foarte lungi pe jos sau să suporte de multe ori ploaia și frigul pentru a ajunge la cursuri.

Problema transportului școlar a reprezentat mult timp unul dintre principalii factori pentru rata crescută a abandonului școlar în numeroase comunități din mediul rural. De aceea, în mandatul trecut, în calitate de coordonator al Grupului de lucru al deputaților PSD constituit pentru rezolvarea problemei transportului elevilor, am făcut toate demersurile pentru a identifica o soluție, în așa fel încât să oferim un sprijin real familiilor care depun toate eforturile pentru a-și trimite copiii și nepoții la școală. Prin colaborarea strânsă cu Guvernul, Consiliul Județean Vaslui și administrațiile locale, am reușit ca toate comunele din colegiul meu să fie incluse în programul național pentru transportul elevilor din mediul rural. De asemenea, împreună cu colegii și colegele din PSD Vaslui, m-am luptat pentru implementarea la nivel național a programului prin care fiecare copil care merge la grădiniță primește un tichet social, pentru stimularea participării la învățământul preșcolar a copiilor provenind din familiile defavorizate.

Educația este piatra de temelie pe care ne clădim viitorul și de aceea consider că este esențial să facem tot ce ne stă în putință pentru a crește standardele sistemului nostru de educație și pentru extinderea accesului la educație al copiilor!

http://www.agerpres.ro/politica/2017/09/28/iohannis-a-promulgat-legea-privind-decontarea-navetei-scolare-si-pentru-elevii-de-liceu-12-56-16

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.