Pages Menu
Categories Menu

Posted on sept. 17, 2014 in Comunicate, Featured, Politic | 1 comment

După zeci de ani grei de muncă tăiați în mod nedrept de regimul Boc-Băsescu, românii își vor putea completa veniturile prin cumulul pensiei cu salariul.

COMUNICAT DE PRESĂ

Astăzi a fost votată, în plenul Camerei Deputaților, inițiativa legislativă cu privire la cumulul pensiei cu salariul. „Propunerea legislativă pe care am semnat-o în calitate de inițiator privind cumulul pensiei cu salariul repară nedreptatea comisă de regimul Boc – Băsescu. În ciuda experienței dobândite prin zeci de ani grei de muncă, un număr important de români nu au mai putut să-și completeze veniturile pentru un trai decent prin măsura punitivă și neconstituțională a guvernării Boc, care a fost abrogată astăzi prin votul dat în Camera Deputaților” a declarat deputatul PSD Ana Birchall, membru al Comisiei pentru buget, finanțe și bănci.

„De această lege vor beneficia atât persoanele aflate sub vârsta standard de pensionare, cum ar fi cadrele militare disponibilizate ca urmare a reorganizării armatei în conformitate cu angajamentele României de aderare la NATO, dar și toți ceilalți români, fără nicio discrimainare. Este firesc, într-o societate democratică și europeană, ca drepturile să poată fi exercitate în mod neîngrădit” a arătat Ana Birchall.

„Propunerea legislativă pe care am inițiat-o alături de domnii deputați Gabriel Vlase, Valeriu Zgonea, Marian Neacșu, Iulian Iancu, Florin Iordache și de domnul Senator Ilie Sârbu are la bază jurisprudența CEDO și Tratatele Uniunii Europene în materie. Mai mult decât atât, Curtea Constituțională, prin Decizia nr. 82/2009, a statuat că obligația de a opta între pensie și venitul obținut din salarii limitează atât dreptul la pensie, cât și dreptul la muncă. Îngrădirea unor drepturi fundamentale într-un stat democratic, membru al Uniunii Europene, reprezintă o nedreptate pe care regimul Băsescu – Boc a comis-o asupra României, împreună cu tăierile de pensii și de salarii care au sărăcit românii.

,„Din momentul asumării guvernării, am demonstrat că ne-am ținut de promisiunea ținută în fața românilor și anume de a înlătura nedreptățile comise de regimul Boc – Băsescu, care sunt acum aplaudate și susținute de colegele și colegii noștri de la PNL, cei care au înfăptuit trădarea proiectului USL.

În această toamnă se va da cea mai importantă bătălie politică din ultimii ani de zile. Este vorba despre ce fel de model economic vom promova în România:  modelul Băsescu, susținut de PNL și Klaus Iohannis, care vrea austeritate și taxe mai mari, care vrea să sprijine economia nu prin reducerea poverii fiscale, ci prin bani luați de la populație (așa cum s-a întâmplat la tăierea salariilor și pensiilor) sau modelul economic pe care noi l-am impus, acela de a aduce nu numai creștere economică, ci și de a repara nedreptățile pe care regimul Boc – Băsescu le-a comis” a arătat deputatul PSD Ana Birchall.

„Măsura legislativă care dă dreptul cumulării pensiei cu salariul este nu numai o măsură de reparație pentru românii care și-au văzut veniturile tăiate peste noapte de regimul Boc – Băsescu, dar și o măsură de dreptate socială” a concluzionat Ana Birchall.

1 Comment

  1. BUNA ZIUA!! Masura este benefica ! Dar…nu mai stiu pe unde s-a poticnit ACTUL : ” Lege pentru abrogarea unor prevederi din Legea nr. 329/2009 privind reorganizarea unor autorităţi şi institutii publice, rationalizarea cheltuielilor publice, sustincrea mediului de afaceri şi respectarea acordurilor — cadru cu Comisia Europeană şi Fondul Monetar International” La Camera, pe site, nu apare, la Consiliul Legislativa, nu…la Presedentie, in vederea promulgarii nici atat… INCA MAI SPER CA N-A FOST DOAR O SIMPLA MASURA PROPAGANDISTIC ELECTORALA…. O zi buna ! SI SUNTEM IN 22 septembrie !!!

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.