Pages Menu
Categories Menu

Posted on mai 20, 2015 in Comunicate, Politic, Social | 1 comment

După 25 de ani, Legea insolvenței persoanelor fizice oferă o șansă românilor sufocați de datorii

official

După 25 de ani, Legea insolvenței persoanelor fizice oferă o șansă românilor sufocați de datorii

COMUNICAT DE PRESĂ

Legea insolvenței persoanelor fizice, inițiată de deputatul PSD Ana Birchall, a fost votată miercuri, 20 mai, în plenul Camerei Deputaților, for decizional, cu 309 voturi pentru, zero voturi împotrivă și trei abțineri, după ce, marți, proiectul a primit raport favorabil de adoptare în Comisia juridică.

Ana Birchall a subliniat că Legea insolvenței persoanelor fizice este “echilibrată, întrucât nu favorizează nici debitorul, nici creditorul”, ci oferă un sprijin real tuturor românilor de bună-credință care s-au îndatorat și care nu din vina lor au ajuns într-un necaz financiar. “Legea insolvenței persoanelor fizice care a fost votată astăzi în Camera Deputaților protejează românii, debitori de bună-credință, sufocați de datorii, care astfel nu vor mai sta cu frica în sân că vor fi executați silit sau că vor rămâne pe drumuri, pierzându-și bunurile. Astăzi, prin votul nostru, demonstrăm prin fapte că ne pasă de cei aflați în necaz, oferindu-le o speranță și o șansă ca viitorul lor și al familiilor lor să nu fie amanetat”, a declarat deputatul social-democrat.

Deputatul Ana Birchall a ținut să mulțumească parlamentarilor, Guvernului, reprezentanților instituțiilor care au contribuit la definitivarea textului legii, reprezentanților ONG-urilor și mass-media pentru susținerea proiectului insolvenței persoanelor fizice. “Mulțumesc colegelor și colegilor care au semnat alături de mine acest proiect de lege, tuturor specialiștilor, în special de la Ministerul Justiției și Consiliul Superior al Magistraturii, tuturor colegilor din comisiile care au avizat favorabil acest proiect de lege. Mulțumesc Guvernului și premierului Victor Ponta pentru susținerea acestui proiect de lege, fiind singurul proiect de lege privind insolvența persoanelor fizice avizat și susținut de un guvern în ultimii 25 ani. Nu în ultimul rând, aș vrea să mulțumesc reprezentanților mass-media pentru sprijinul acordat în promovarea acestui proiect de lege. Fără sprijinul dumneavoastră nu am fi ajuns aici, ca o lege așteptată și cerută de atâția ani să poată fi votată astăzi în Parlamentul României”, a adăugat Ana Birchall.

1 Comment

  1. Sarut mâna doamna Birchall. Ma numesc Cristea Claudiu si sunt din Brasov. Va felicit pentru aceasta lege a insolventei personale! Sunt un român sufocat! Am 42 de ani si am fost executat silit pentru ca am intrat in incapacitate de plata! Am incercat la toate bancile sa intru in normal si sa dovedesc ca pot fi bun platnic,dar am primit doar refuzuri! Din castigul meu lunar primesc doar jumatate,cealalta jumatate insemnand popriri si pensie alimentara,fiind nevoit sa traiesc o luna de zile cu 500 de lei sau 600 daca prind o sambata cu 200%! Vreau sa va rog sa-mi spuneti ce posibilitate as avea ca sa pot trai si eu,in tara mea,in conditii mai normale. Va multumesc anticipat! Cu stima!

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.