Pages Menu
Categories Menu

Posted on iun. 28, 2013 in Politic | 4 comments

Doamna Andreea Paul Vass da dovada fie de ignoranta, fie de ipocrizie, fie de ambele

Am aflat din presă, cu stupoare, că doamna Andreea Paul Vass a afirmat, în fața pensionarilor PDL, că democrat-liberalii sunt singurul partid cu o organizație a oamenilor în vârstă. Aceasta este fie o minciună deliberată, fie o dovadă de ignoranță din partea parlamentarei PDL. Înainte de a face astfel de afirmații cu pretenții de adevăr, ar fi fost bine ca doamna Paul Vass să se informeze asupra realității. Astfel, ar fi aflat că PSD are o organizație a seniorilor de foarte mulți ani, liderul acesteia fiind membru al Comitetului Executiv Național.

Dincolo de minciuna sau de dovada de ignoranță pe care am remarcat-o la doamna Paul Vass, mă intrigă însă că fostul consilier al lui Emil Boc vine acum și plânge pe umerii și de mila pensionarilor. Haideți totuși să ne reamintim că vorbim despre aceeasin persoană, aceeași doamnă Paul Vass, care califica creșterea pensiilor din2008 ca fiind ”cea mai mare greșeală economică” sau care susținea în 2011 că pensionarii ”nu sunt de fapt o clasă socială cu probleme”. Mai mult, doamna Paul Vass îi califica drept ”tâmpiți” pe cei care se opuneau tăierii pensiilor și salariilor în 2010.

Este absolut regretabil că un om din noua generație politică are un astfel de comportament și de discurs duplicitar. Mă întreb ce simțeau pensionarii care au privit-o pe parlamentara PDL depănând povești frumoase după ce a susținut cu mânie proletară măsurile de austeritate ale Guvernului Boc și ne incrimina de dimineață până seară pe noi, cei care ne opuneam acestor măsuri care loveau și înpensionarii pe umărul cărora plânge acum.

Măcar dacă doamna Paul Vass i-ar fi atras atenția lui Boc să nu le mai rețină ilegal banii pensionarilor, în cazul CASS, însă dânsa nu doar că nu a făcut-o, ci a fost o mare susținătoare a acestor măsuri. Îi transmit pe această cale că ceea ce definește un om în ochii altora sunt în primul rând faptele, iar faptele din acești ani aratăfoarte clar cât de mult îi pasă Andreei Paul Vass de pensionari.

PS: Văd că doamna Andreea Paul Vass a început să se priceapă și la geo-politică și face comentarii despre proiectul Nabucco. Poate unii din colegii dumneaei, care știu mai multe despre subiect, îi explică despre ce este vorba în realitate. La o adică, ar putea să ceară și o informare de la Cotroceni, pentru a nu se mai face cu totul de râs.

Este trist cum interesul național a ajuns să fie luat în bătaie de joc, dar asta nu este nimic special pentru unii din PDL.

4 Comments

    • Eu inteleg asa: ca fondurile europene sunt, la ora actuala, unicul motor de dezvoltare al tarii. Daca ratam absorbtia lor, ce facem? Or, D-na Andreea Paul atrage atentia ca o ratam datorita incompetenei Guvernului actual. Nu mai vorbesc de faptul ca si Guvernul Boc a excelat prin incompetenta. Pana la urma cetateanul de ce trebuie sa suporte perpetuarea incompetentei la Putere sau, pardon, a competentei in favoarea doar a unor grupuri de interese? De aceea, eu as vrea sa ne lamurim odata ce e cu aceste fonduri si de ce nu le putem absorbi. De ce altii se descurca mai bine decat noi, spre exemplu Polonia si de ce nu reusim sa iesim la liman. Se fura mai putin la altii, sau de ce?

      Ca daca lucrurile merg tot asa unde ajungem?

  1. Întrebată de ce a ales tocmai judeţul Satu Mare pentru a candida în vederea obţinerii unui loc în viitoarea legislatură, Andreea Paul Vass a declarat că are rădăcini adânci în această zonă şi crede în alegerea justă a oşenilor. Cu privire la problemele şi proiectele ce se derulează în zona Oaşului, candidatul PD-L a ocolit în mai multe rânduri răspunsurile însă până la urmă a spus că zona Oaşului are şanse reale să devină un puternic centru cultural. Cu privire la strategia sa gândită pentru Oaş, aceasta a declarat că va avea mai multe întâlniri cu preşedinţii organizaţiilor locale din zonă dar şi cu reprezentanţii administraţiilor publice locale după care „împreună cu colegii vom alcătui o strategie pe care o vom pune pe hârtie”.

  2. La 33 ani, Andreea Paul Vass a fost, între 2001 şi 2008, cercetător la Institutul de Economie Națională al Academiei Române şi este lector universitar la Facultatea de Relații Economice Internaționale a ASE. Între 2005 şi 2007, Vass a fost consilier prezidenţial în cadrul Departamentului de Politici Economice și Sociale, apoi în perioada 2009- noiembrie 2010 a indeplinit funcţia de consilier personal al premierului. Din noiembrie 2010 până în momentul demisiei premierului Boc, Vass a fost consiliera acestuia pe probleme economice.Creaţia fostului premier Theodor Stolojan, Andreea Paul Vass este membru PDL. Ea şi-a anunţat, în toamna lui 2011, intenţia de a candida la funcţia de preşedinte al organizaţiei de femei a PDL, însă a renunţat ulterior, mulţumindu-se cu funcţia de prim-vicepreşedinte şi sprijinind-o pe Sulfina Barbu pentru un nou mandat în fruntea femeilor PDL.Recent, Vass a fost implicată într-un scandal, după ce a fost numită de Emil Boc, la 1 februarie 2012, în comisia de privatizare a Hidroelectrica. Mai multe voci, printre care colega de partid Sulfina Barbu, au declarat că Vass se află în stare de incompatibilitate in urma numirii ei în comisia de privatizare, în condiţiile în care cumnatul acesteia este preşedintele Asociaţiei Brokerilor. Comisia din care face parte Vass urmează să selecteze brokerii care vor intermedia listarea Hidroelectrica. Vass a exclus un eventual conflict de interese în acest caz.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.