Pages Menu
Categories Menu

Posted on mai 11, 2015 in Comunicate, International, Politic | 0 comments

Dezbaterea “Parteneriatul estic în noua politică europeană de vecinătate” – marţi, la Comisia pentru afaceri europene a Camerei Deputaţilor

deputat

Dezbaterea “Parteneriatul estic în noua politică europeană de vecinătate” – marţi, la Comisia pentru afaceri europene a Camerei Deputaţilor

ANUNŢ DE PRESĂ

Comisia pentru afaceri europene a Camerei Deputaților, în colaborare cu Comisia pentru politică externă organizează, marţi, 12 mai, începând cu ora 13:00, şedinţa comună cu tema “Parteneriatul estic în noua politică europeană de vecinătate”. Dezbaterea va avea loc la Sala Nicolae Iorga, din Palatul Parlamentului, și va fi moderată de deputatul Ana Birchall, preşedintele Comisiei pentru afaceri europene.

Dezbaterea urmăreşte să faciliteze identificarea pozițiilor dominante la nivelul societății românești privind Parteneriatul estic, în contextul revizuirii Politicii europene de vecinătate, atât în perspectiva Summit-ului de la Riga din 21-22 mai, cât și într-o perspectivă mai amplă. La eveniment au confirmat prezenţa numeroşi oficiali din Guvern, ambasadori, parlamentari, lideri politici, actori instituţionali și reprezentanți ai unor ONG-uri.

“În contextul actual din regiunea noastră, România este interesată ca Uniunea Europeană să acționeze coordonat și decisiv în vederea asigurării unui spațiu de stabilitate, securitate, prosperitate și bună vecinătate, întemeiat pe valorile europene şi pe o cooperare strânsă”, a declarat Ana Birchall, preşedintele Comisiei pentru afaceri europene.

Presa este invitată să participe la eveniment. Accesul reprezentanților mass-media acreditaţi la Camera Deputaților se face pe la intrarea S2. Jurnaliștii care doresc să participe la eveniment și nu sunt acreditaţi la Parlament sunt rugați să trimită o cerere de acreditare temporară, fie prin fax la 021/312.08.27, fie prin e-mail la adresa flux@cdep.ro.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.