Pages Menu
Categories Menu

Posted on apr. 25, 2013 in Politic | 0 comments

Deputatul PSD Ana Birchall se afla in aceasta perioada la Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei, facand parte din delegatia parlamentara a Romaniei la acest for, in calitate de parlamentar de referinta al legislativului roman in Campania Consiliului Europei pentru combaterea violentei impotriva femeilor

Ana Birchall se află în această perioadă la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, făcând parte din delegația parlamentară a României la acest for. Cu această ocazie, deputatul PSD a asistat și la discursul susținut de premierul României, Victor Ponta, în plenul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei din Strasbourg.

”Am avut discuții cu colegi și colegele din multe țării membre ale Consiliului Europei despre Campania Consiliului Europei pentru combaterea violenței împotriva femeilor. Mă interesează experiența lor și soluțiile pe care le au în vedere pentru a reduce cazurile de violență împotriva femeilor și copiilor. Schimbul de experiență cred este esențial pentru ceea ce facem noi aici” a spus deputatul PSD.

”Apreciez eforturile depuse în România în ultimii ani de autoritățile centrale și locale pe acest subiect, dar și activitatea ONG-urilor. Mizez pe o colaborare permanentă între factorul politic și societatea civilă. Este clar că mai avem lucruri de făcut, inclusiv de lucrat la mentalitatea oamenilor. În Parlamentul României reprezint un județ care se află în topul negru al cazurilor de violență împotriva femeilor și copiilor, deși autoritățile locale au inițiat de mai mult timp acțiuni pentru combaterea acestui fenomen.

Sper că îmi voi putea folosi experiența de la APCE și în plan național, dar și pentru a sprijini eforturile autorităților și ONG-urilor din județul Vaslui” a mai afirmat deputatul PSD.

Echipa AB

 

 

 

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.