Pages Menu
Categories Menu

Posted on iul. 14, 2009 in Politic | 26 comments

Demisie Monica Ridzi

De la inceputul acestui scandal am refuzat sa comentez acest subiect. M-am abtinut cu greu sa comentez cand am vazut spotul publicitar, primele declaratii, prima audiere din Comisia de Ancheta, demisia domnului Bellu si multe alte momente. Si oricat de furioasa as fi pe maniera in care a fost prezentata aceasta demisie, pe argumentele folosite, etc. nu voi comenta nici acum mai mult decat ca acest exemplu nu este neaparat un exemplu de tineri politicieni in care multi si-au pus speranta.

Am fost in nenumarate emisiuni impreuna cu Monica si intotdeauna am apreciat tenacitatea ei.

Dar din nefericire, fara sa isi dea seama, prin actiunile si comportamentul sau, Monica Iacob Ritzi a dat o palma absolut nemeritata atat tinerei generatii de politicieni cat si femeilor din politica.

Nu vreau sa ajung sa ii dau dreptate domnului Adrian Ursu care a spus „s-a spulberat si acea mica speranta legata de tinerii politicieni din politica”.

26 Comments

  1. ce a facut doamna ridzi ii este caracteristic ei nu intregii generatii de tineri politicieni…ar fi nedrept sa credem altfel…
    acum si-a dat oficial demisia insa cred ca de la aflarea adevarului despre cum a cheltuit acei bani,era demisionata caci nici un tanar nu cred ca mai credea in ea…

  2. Ana,am fost gand la gand si eu am postat despre Demisia Monicai Iacob Ridzi,tardiva,care prevesteste furtuna din aceasta lunga vara si toamna fierbinte,cand Traian Basescu va fi necoit sa renunte sa mai candideze la un nou mandat pentru Cotroceni,o seara placuta ,cu stima Tavi 🙂

    • octavian pelin,
      nu cred ca Basescu va renunta la un nou mandat asa dupa cum cred ca, in ciuda aparentelor, iesirea lui de aseara a fost foarte buna pentru el….

  3. Din nefericire, mai sunt destui tineri politicieni care au avut sau au dosare penale. Presa a prezentat si prezinta numeroase cazuri de coruptie in care sunt implicati tineri politicieni.
    Bine macar ca am scapat de doamna Ridzi. Sa vedem acum ce va mai face si doamna Placinta.

    • Daniel Malaelea,
      asta e marea mea suparare…ca multi dintre tinerii politicieni au perfectionat metehnele celor batranii si nu si-au asumat curajul reformei reale…atat interne de partid cat si la nivel de societate…totul se reduce la bani

  4. Ce a facut doamna Ridzi este caracteristic PD-L si nu cred ca este ceva nou! Ar putea mira ceva in comportamentul SMECHERESC pe care il au acesti oameni ajunsi peste noapte politicieni? Categoric NU! Am un sentiment de mahnire cand vad ca un ministru ar o atitidine sfidatoare la adresa celor din jur, dar asta e Romania zilelor noastre!!!
    Dupa atat amar si suferinta, Guvernul Boc ne serveste o „PLACINTA”!

  5. Putem să ocolim adevărul sau putem să nu-l ocolim. Pentru mine a fost vizibil că în alegeri ce tocmai au trecut, prima preocupare a părţii din PD-L pe care presa o numeşte gruparea prezidenţială a fost alegerea Elenei Băsescu. Oricât de mult am vrea să fie altfel, nu o vor găsi pe doamna Ridzi cu bani în buzunar, bani au luat altă cale. Cine a privit campania electorală a domnişoarei Băsescu, nu are cum să creadă că a costat sub 100 mii de euro, este absurd. Dată fiind implicarea mai multor membrii ai PD-L, inclusiv a preşedintelui (a declarat ieri că a sunat staf-ul de campanie şi le-a spus ce să facă) în campania electorală a unui independent, şi aceste lucruri sunt clare pentru că au fost spuse chiar de cei în cauză, dovedeşte clar că se încalcă Legea nr. 14/2003 art. 46 lit. b, c şi d şi PD-L ar trebui dizolvat pe cale judecătorească. Aceleaşi dispoziţii ar trebui să se aplice din cauza deselor încălcări de statut, cum ar fi participarea la alegeri a unor candidaţi care nu îndeplinesc prevederile art. 148 din statutul PD-L sau înscrierea în miez de noapte în partid (cu carnetul deja făcut) a domnişoarei Băsescu (s-au încălcat prevederile art. 18, 19, 20, 21).

    Eu mă întreb de ce legea nu se respectă în România? De ce nu am văzut pe nimeni spunând la televizor (deşi am insistat foarte mult) că PD-L nu-l poate susţine pe Traian Băsescu la alegerile prezidenţiale, asta conform statutului lor de partid:
    Art. 151.
    Poate participa la procedura de nominalizare a candidatului PDL pentru functia de Presedinte al Romaniei, atunci cand partidul hotaraste aceasta, orice militant care indeplineste cumulativ urmatoarele criterii:
    a) se bucura de toate drepturile electorale;
    b) se afla in capacitate deplina de exercitare a unui astfel de mandat;
    c) dovedeste ca in biografia sa nu sunt elemente care sa dauneze prestigiului si imaginii sale si a partidului;
    d) sustine un program politic bazat pe Programul Partidului Democrat Liberal;
    e) are cel putin 5 ani vechime in partid si 3 ani de activitate ca militant recunoscuta ca atare de SRUMGC al BPN.
    Art. 152.
    (1) Militantii care indeplinesc conditiile de mai sus trebuie sa transmita o cerere in acest sens BPN, cu cel putin 3 luni inaintea declansarii campaniei electorale prezidentiale.
    (2) BPN este obligat sa ia in considerare toate cererile facute in conformitate cu alin (1).
    (3) BPN supune CNC spre aprobare, lista candidatilor la functia de Presedinte al Romaniei.
    CNC declara candidatul PDL pentru functia de Presedinte al Romaniei pe militantul care a obtinut cel mai mare numar de voturi valabil exprimate.

    Pe de o parte domnul Traian Băsescu nu este şi nu poate fi membru al PD-L în momentul alegerilor fiind preşedinte, pe de altă parte PD-L-ul nu poate spune de mai bine de un an că îl susţine la prezidenţiale pe Traian Băsescu decât după ce acesta este validat prin votul CNC, iar acest vot este condiţionat de depunerea candidaturilor adică de termenul de 3 luni înainte de declanşarea campaniei…

    Înţeleg că nimeni din PD-L nu observă încălcarea statutului, dar ceilalţi „adversari”, celelalte partide, de ce nu observă nimic, de ce nu spun nimic? Am comunicat aceste constatări unor politicieni jurişti, oameni care ar trebui să aprecieze corect oportunitatea de a „scăpa” de PD-L şi… nu au spus nimic, nu au intreprins nimic, nu au sesizat Ministerul Public. Personal cred că această tăcere are un singur motiv, toate partidele încalcă acele articole din legea partidelor şi s-a format o conspiraţie.

    Iată de ce eu nu o pot condamna pe doamna Ridzi, oricât mi-ar fi de silă atunci când văd astfel de jocuri. Domnul Vanghelie a avut încă o dată dreptate, de data aceasta când spunea că „ăştia nici nu ştiu să fure!”.

    • Bibliotecaru,
      corect ce spui tu dar am mai vazut si pe la altii cum si pe ce criterii se fac promovari…e o pbl fundamentala a clasei politice actuale….

  6. @Bibliotecarul

    Legat de costurile campaniei pentru EBA, am retinut o declaratie a lui Ludovic Orban. Cica ar fi pus sa se numere cate afise a avut EBA, si apoi a socotit cat ar fi costat, la pretzul pe care il platea PNL pentru servicii similare. A ajuns la 240000€.

    Citesc in Ziua ca EBA va sta la hotel in Bruxelles, pentru ca „nu are chef sa se gospodareasca singura”. Alti bani, alta distractie… Cine o sa-i plateasca? Eurosportul sau CNN-ul (din banii contribuabilului roman, via MT)? Unchiu’ Mircea din comisionul de revanzare a curentului electric de la producatori de stat la firme de stat? Casuneanu si Puiu Popoviciu ca in cazul Ioanei? Sau poate totusi „acel copil nevinovat” din economiile facute din salariul de la Luxten. Copil care ne reprezinta acu (si) la capitolul UE si care „si-a anuntat intentia de a ocupa postul de vicepresedinte al Comisiei pentru afaceri economice si monetare (ECON)”.

    Asta da meritocratie la 20 de ani dupa dictatura clanului Ceausescu…

    • Draghi,
      anormalul a devenit normal intr-o Romanie unde dictatura non valorilor primeaza….cat despre statul la hotel, ca sa fim corecti, cred ca zilinic au alocati din banii PE o suma pt cazare si fiecare isi alege unde sta (cu chirie sau la hotel) mai sunt europarlamentari care stau la hotel…asta asa pt obiectivitatea analizei….ca pe fond, moral ai dreptate asta e alta discutie

  7. @ Draghi Puterity

    Legat de acel sfert de milion… se referea probabil numai la afişe. Eu nu cred că o campania de tipul celei prezentat de domnişoara Băsescu la nivel naţional ar fi putut fi sub un milion de euro. Poate mă înşel, nu pretind că ştiu adevărul, dar, după datele pe care le deţin acum, eu cred că vorbim minimum de un milion de euro.

    Din câte ştiu, domnişoara Băsescu şi-ar putea permite să stea la hotel în Bruxelles. De anul acesta parlamentarii europeni vor avea nişte salarii mai mari decât colegii din ţară şi îşi pot deconta cheltuielile de deplasare şi cazare de la Parlamentul European într-un anumit cuantum.

    Dacă nu mă înşel, este vorba de un salariu de 7000 euro brut şi o diurnă de 274 euro pe zi.

    Problema cu domnişoara Băsescu era nu că vrea să stea la hotel, ci că vrea să stea într-o vilă aproape de sediul Parlamentului. Evident, costurile cu o vilă nu se pot achita din cei 274 de euro pe zi, chiar dacă fiind aproape de Parlament euro-parlamentarul nu va mai luat autobuzul până acolo economisind biletele de autobuz.

  8. Ridzipoanca este un exponent perfect al tinerilor politicieni. marea lor majoritatea au ajuns in acest functii pentru ca au pupat un cur pe altii. nu au avut nici un merit sa ocupe functiile pe care le au…
    am exemple in toate partidele politice. peste tot e la fel fie ca e PDL, PSD,PNL, PNG sau PRM. Chiar si la UDMR.
    in ceea ce priveste meritocratia pe care o dorim trebuie sa fim constienti ca romanilor le trebuie o leuca in cap ca sa ii trezeasca pentru a face si altceva.
    o incercare a existat in 2004: URR. a incercat sa faca dar au renuntat. era firesc sa obtina un scor mic. un partid nu creste peste noapte.
    pacat…
    infiintarea unui nou partid este o optiune insa el va intra in parlament abia in 8-10 ani. cine are puterea de avea rabdarea necesara mai ales ca alte partide vor recruta din elitele unui nwe entry?

    in ceea ce prveste ridzipoanca: bine ca s-a dus. si-a meritat cu varf si indesat soarta. daca avea coloana vertebrala se opunea marsaviilor si facea public asta.
    din partea mea poate sa se sinucida ca nu ams a ii duc dorul. ea si toti ratatii ca ea…

  9. Si cine i-a luat locul lui tata Ritzi.
    O alta tata la fel de,, cinstita ,,
    Vorba romanului .,din lac in put.
    Sau am scapat de dracu si am dat de tat-su.

    • Ion Lee Hooker,
      sper sa nu aveti dreptate

  10. @Ion Lee Hooker

    Tocmai asta e ideea. In felul acesta nu ne mai preocupa cum au ajuns banii nostri, via Ridzi, la EBA 😉

  11. Eu ca cetatean trebuie sa-mi fac datoria mea de cetatean.Iar de Riti-piti trebuie sa-se ocupe procuratura care este platita cu salarii de lorzi fara sa mai zicem de ce case masini ,averi si-au facut unii .,cei mai multi.De tanti Ritzi ar trebui sa-se ocupe DNA-ul ,dar sa vezi ce ,saraci, sant si astia.Organe care intro-o tara cu adevarat democratica au dreptul de a se auto- sesiza.
    Adica nu trebuie impinse de la spate.La cel mai mic zvon in prensa asupra unor iregularitati comise trebuie sa ia atitudine imediat.Daca eu ajung sa fiu preocupat de acestea ,atunci eu nu am nevoie de justitia romana care este inexistenta cat nici de politia romana care tremura in fata clanuriilor de mafioti nici de jandari care de asemenea politiei fac in pantaloni.
    Intr-o tara unde primarii a doua comune se intalnesc cu reprezentantii tiganiilor si semneaza protocoale ca acestia din urma sa respecte legea ,politia si jandarmeria nu-si fac datoria .Adica sant niste mancatori de banii.Ineficienta egal cu falimentul.In secolul xx1 intr-o tara membra a UE primarii sa se intalneasca cu borfasii sa faca protocoale.Zau mie mi-e greata.Deci in concluzie pe mine nu ma preocupa faptul ca Ritzi a furat .Ma preocupa faptul ca lupii sant paznici la stana.

  12. Imi pare rau, foarte rau de domnul Belu. Se pare ca nu a mai rezistat presiunilor si nu s-a mai putut impaca cu gandul ca poate face nimic pentru sport si pentru copii si tineretul Romaniei. Eu cred ca e mai bine ca a plecat. Dar pe de alta parte imi pare rau ca oameni profesionisti ca el, ca dl Arafat care vin din viata civila sunt la un moment dat tarati in astfel de situatii. Si sincer sper ca dl Arafat pentru care am un deosebit respect sa nu pateasca la fel.
    P.S. A plecat dna Ridzi una din cele mai bogate femei din pdl si a venit dna Placinta una din cele mai bogate femei din pdl. Asta era o stire de pe realitatea zilele trecute. Frumos! Sa mai stai in tara. Am inceput de ieri sa imi caut locuri de munca in Scandinavia si Europa centrala. Imi pare rau, dar nu am ce sa fac.
    Mai bine sarac si catusi de cat respectat, decat bogat si bataie de joc.

    Si mi-am adus aminte: administratorul blocului a umflat facturile si din pacate „l-am prins”, din pacate pentru el, vodafone mi-a prelungit un contract cu 6 luni fara acordul meu, benzina scade astazi si creste maine, service-ul la masina pe an plus cheltuiele de administrare a unei masini noi pe un an te costa cat o masina modesta second-hand. Si lista continua. Ce sa mai fac??? Pentru ce sa ma zbat???
    Nu mai cred in nici o revolutie. Trebuie sa fiu egoist si sa imi vad de fericirea mea!!!
    Imi cer scuze Romania!

    • Adrian,
      ce pot sa mai spun decat ca ai dreptat sa fii furios…dar raman la parerea mea ca plecatul din tara al oamenilor de valoare ca si tine nu e o solutie

  13. @Adrian

    Si chiar crezi, sincer, ca in Europa Centrala sau in Scandinavia vei fi complet ferit de astfel de „batai de joc”? Ca daca e sa vorbim de fericire, asta e o discutie foooooarte lunga.

  14. @Draghi Puterity

    Nu nu o sa scap, dar vreau sa beneficiez de dreptul de a incerca. Fericirea e mare sau mica. Vorba ta discutia e lunga.

    @AnaB

    E normal pentru o persoana publica ca dvs sa sustineti ramanearea tinerilor in tara, dar nu se poate. Este o incopatibilitate de situatie. Si nu sunt nici Dumnezeu nici MamaNatura sa schimb eu mersul vietii la nivel cel putin national.

    Va multumesc!

    • adrian,
      este decizia ta…mie imi pare rau ca nu pot sa gasesc argumente care sa te faca sa schimbi aceasta decizie..realitatea imi da batii de cap…dar important este sa tinem aproape oriunde am fi…numai asa putem schimba ceva, nu crezi?

  15. @Adrian

    Din experiantza mea si a multor altora iti spun ca in strainatate vei ajunge in cel mai bun caz la o situatie de nemultumire suportabila. Iar asta doar in conditiile in care toate elementele iti ies perfect: familie, job, anturaj.

    In momentul de fatza a putea se te exprimi in limba materna, a avea un cerc de prieteni in apropiere sau o clima continentala ti se par lucruri banale, de la sine intelese. Pe care insa le vei pierde plecand. Si abia atunci iti vei da seama ce inseamna ele pentru tine cu adevarat.

    Tu ai norocul ca poti profita statutul pe care ti-l confera calitatea de cetatean al UE ca sa faci o incercare. Ai dreptate, fa un test, mergi in strainatate, sa zicem 6 luni sau un an, si dupa ce ti-a trecut mirajul lumii noi, fi sincer cu tine si cantareste bine ce ti-e mai important.

    Eventual da o geana si pe aici.

    As mai aduaga doar ca societatea umana a progresat nu numai prin interventia lui Dumnezeu si a Mamei Natura ci si prin actiunile pozitiva ale unor oameni. Asta atat in Scandinavia cat si in Romania.

  16. Draghi@ Mai mare bataie de joc decat in Romania nu exista.Crede-ma.
    Nu m-as intoarce in tara nici mort.

  17. @AnaB
    Cred ca putem face multe, dar mai cred ca situatii de genul „Spiru Haret” care a provocat atatea discutii la care ati participat si dvs ma lasa rece. Revin cu un exemplu clar: o tanara de 22 de ani angajata la Agentia Romaero, pe bani statului cu o remuneratie de 3500 de lei absolventa a unei specializari care nu avea nici in clin nici in maneca cu cerintele postului respectiv + diploma a Universitatii Spiru Haret.

    @Draghi
    Ms mult de info.
    Planurile mele cam asa sunt de ceva vreme. O iesire in afara pentru un timp, hai sa spunem o perioada de desocializare si socializare. daca e ok merg mai departe, daca nu, NU. Dar trebuie sa fac orice in perioada aceasta de criza.

    • Adrian
      ma mahneste ce spui tu…ca te lasa rece…eu cred ca nu ar trebui sa fie asa…si imi pare rau daca nu am reusit sa te determin sa te implici si tu…eu cred ca este important sa incepem sa impunem un sistem meritocratic in Romania….stiu ca e greu dar nu crezi ca a venit timpul sa incepem???

  18. Asa este a venit timpul. Cred ca pot pune umarul, dar pe langa acest lucru mai stiu cu siguranta ca banii pe care ii am acum in portofel nu imi ajung pana in data de 1 cand imi primesc banutii pentru care lucrez. In ce directie sa imi canalize energia???

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.