Pages Menu
Categories Menu

Posted on nov. 11, 2014 in Aparitii media, Politic | 0 comments

Declarații Realitatea TV – 10.11.2014

 

9

Despre protestele din diaspora și despre alegeri

„Am un mesaj față de cei care au protestat, față de cei care au motive de supărare indiferent că sunt în România sau nu. Eu am trăit 5 ani de zile în America: fiind la studii și apoi 2 ani de zile lucrând în New York. Am mâncat pâinea diasporei și știu exact anumite frustrări și dorul de țară. Mesajul nostru este foarte clar, cum a spus și premierul la începutul săptămânii trecute: pe 16 fiecare român indiferent unde se va afla va avea asigurate toate condițiile necesare ca să poată să își exprime votul. Așa a spus premierul și acest mesaj rămâne în continuare valabil. În zilele acestea am asistat la o întreagă manipulare și propagandă în spațiul public. Să spunem lucrurilor pe nume. Ne preocupă ca indiferent unde se află un român pe data de 16, el să poată să își exprime votul. Acesta este un lucru cert, un lucru pentru care noi ne-am angajat ferm”, a declarat deputatul PSD Ana Birchall la Realitatea TV

1

Despre organizarea alegerilor în țară și în diaspora

„La alegerile din primul tur a fost pentru prima dată când nu am văzut incidente majore. Dacă ne uităm la statistici trebuie să îi recunoaștem public meritul domnului vicepremier Gabriel Oprea și a echipei domniei sale. În țară nu s-au înregistrat incidente majore. Cred că BEC are datoria, obligația și responsabilitatea față de toate instituțiile implicate în organizarea acestor alegeri să vină cu o decizie fermă în care să ne spună foarte clar dacă se pot înființa secții suplimentare, dar nu prin comunicate sau interpretări. Din punct de vedere juridic, un comunicat de presă nu ține loc unei Hotărâri. BEC-ul are răspunderea să clarifice acest aspect. Din punctul nostru de vedere, regretăm că au fost anumite disfuncționalități în ceea ce privește fluidizarea votului românilor din diasporă. Tocmai de aceea MAE a luat niște măsuri: mai multe ștampile, înființarea mai multor cabine de vot, completarea declarației în afara secției de vot – să nu se confunde cabinele de vot cu secțiile de vot. Reprezentanții tuturor partidelor trebuie să se prezinte și fac un apel și la colegii noștri din opoziție să nu confiște această temă a protestelor care trebuie să fie o temă exclusiv a societății civile”, a declarat Ana Birchall la Realitatea TV.

 

5

Despre dezbaterile televizate

„Domnul Iohannis s-a deconspirat și a renunțat la acea haină în care voia să arate că este președintele altfel. În realitate în zilele acestea a folosit un limbaj care nu face cinste unui președinte. Mâine seară Victor Ponta va fi în studiourile Realitatea TV. Este jenant, hilar, inadmisibil și o dovadă maximă de lașitate ca domnul Iohannis să nu dea dovadă de o minimă responsabilitate de a se prezenta în fața românilor la aceste dezbateri. Invitațiile au fost făcute de cele 4 televiziuni. Eu înțeleg că domnul Iohannis are o problemă cu jurnaliștii și telespectatorii acestor televiziuni. Eu cred că domnul Iohannis vrea să fure președinția României exact așa cum a furat și șefia PNL-ului. Ne aducem aminte cu toții că domnul Antonescu l-a adus de la Sibiu și l-a pus prim-vicepreședinte PNL când foarte mulți liberali cu ștate vechi s-au împotrivit. Apoi domnul Antonescu l-a apărat public. A și rupt USL-ul pentru domnul Iohannis. Și domnul Iohannis i-a infipt cuțitul în spate, l-a debarcat de la președinția PNL-ului. Este un mod de a opera. Domnul Iohannis nu a dat nicio explicație. Este părerea mea și a multor liberali. La mine în colegiu am foarte mulți primari care au fost din PNL și care sunt profund dezamăgiți de maniera în care Iohannis și toată gașca lui au trădat proiectul USL. Dar îl vom reface noi, nicio problemă”, a susținut Ana Birchall la Realitatea TV.

12

Despre candidatul ACL Klaus Iohannis

„Cred că domnul Iohannis are obligația față de cei care se uită la dumneavoastră și față de toți românii să răspundă la câteva întrebări esențiale. Cum vede domnia sa politica externă? Cum vede securitatea națională? Până la urmă președintele este garantul securității naționale prin Constituție. Domnul Iohannis mulțumește unui extremist (Laszlo Tokes). Cum răspunde la întrebările legate de incompatibilitate? Dacă îi întrebați pe cei de la ANI se va vedea foarte clar că domnul Iohannis și-a tergiversat procesul legat de incompatibilitate. Mie mi se pare normal, moral când vii în fața oamenilor și le ceri votul pentru funcția supremă în stat să îți fi rezolvat problemele din justiție. Sunt semne de întrebare legate de adopții. Dacă domnul Iohannis nu are nimic de ascuns, atunci să meargă la Ambasada Canadei și să ceară o comisie rogatorie care să elucideze aceste întrebări, pentru că are calitate procesuală. Sunt multe alte întrebări la care dânsul este dator să răspundă. Această atitudine lașă de a fugi de dezbateri, de a se ascunde doar pentru că așa crede domnia sa că îi mai amăgește pe români nu va funcționa. Îi aduc aminte domnului Iohannis că președinția României se câștigă la vot, nu la masa verde așa cum îl învață domnul Băsescu și ai lui strategi”, a susținut Ana Birchall în emisiune la Realitatea TV.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.