Pages Menu
Categories Menu

Posted on ian. 8, 2015 in International, Politic | 0 comments

Principalele declarații în emisiune la Realitatea TV – 7 ianuarie

Lectie importanta

“Este o lecţie extrem de importantă pentru Uniunea Europeană şi cred că la acest moment trebuie să înţelegem să arătăm mai multă gratitudine faţă de cei care muncesc pentru siguranţa noastră.

Inclusiv prin Federica Mogherini, pe care o ştiu fiind parte a Policy Network, Uniunea Europeană „vorbeşte” pe o singură voce în ceea ce priveşte politica externă, iar acest exemplu ar trebui preluat şi în ceea ce priveşte securitatea, care trebuie întărită şi consolidată”, a declarat Ana Birchall în emisiune la Realitatea TV.

Europa

“Europa a fost clădită pe anumite valori şi eu cred că aceste valori ar trebui să unească şi nu să conducă la violențe. Dacă ne uităm la alegerile europarlamentare de anul trecut putem observa că în toată Europa, în toate statele, susţinerea faţă de mişcarea extremistă a fost în creştere. În Marea Britanie de exemplu îmi aduc aminte cât de jignitoare era aceea campanie a UKIP-ului, când se spunea că este o ruşine să ai vecini români. Creşterea acestui extremism este un factor îngrijorător, însă pe de altă parte, să blamăm întreaga comunitate musulmană ar fi o mare greşeală”, a declarat Ana Birchall miercuri în emisiune.

Religie

“Religia înseamnă toleranță, pace, linişte, înseamnă să fii bun cu celălalt și nu va însemna niciodată terorism. O problemă nu se va rezolva niciodată prin violenţă! Am văzut cu toţii cum acei copii mici ţineau puşca în mâna de la vârste atât de fragede. Eu cred că educaţia religioasă în rândul copiilor trebuie să joace un rol mult mai activ, mult mai însemnat, inclusiv în România”, a afirmat deputatul Ana Birchall.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.