Pages Menu
Categories Menu

Posted on sept. 7, 2014 in Aparitii media, Politic | 0 comments

Declarații Antena 3- 06/09/2014

10628610_574882712623501_3162984007581580061_n (1)

„Noi ne-am asumat guvernarea pe Programul USL, după fuga şi abandonarea guvernării de către liberali, care s-au dus acum în braţele lui Băsescu, practic predând PNL-ul în braţele lui şi făcând unirea pe care Băsescu o cerea din 2005. Ne-am asumat să combatem nu numai omul politic Traian Băsescu, dar în principal, regimul Traian Băsescu. Demersul domnului Tăriceanu şi al colegelor şi colegilor noştri, cu siguranţă va fi analizat de către noi, în partid. 


Pentru noi, ca şi pentru cei care se uită la noi în acest moment cred că este extrem de important să facem acea dreptate până la capăt. Tocmai de aceea, votul din noiembrie de anul acesta poate că este unul dintre cele mai importante voturi care s-au dat şi se vor da în România postcomunistă. Ne-am asumat încă din 2012 un model economic care înseamnă creştere economică, măsuri de relaxare fiscală, dar şi a avea grijă de cei nevoiaşi, de a repara nedreptăţile pe care Boc şi cu Băsescu le-au făcut şi care acum sunt susţinute şi îmbrăţişate de cei de la PNL, cu Iohannis în frunte.

Vorbim despre acel model economic promovat de Boc şi Băsescu care înseamnă austeritate, tăieri, impozitări şi, practic, sărăcie şi despre un model economic promovat de premierul Ponta, împreună cu Guvernul, cu aliaţii noştri din Parlament şi de la guvernare, care înseamnă, aşa cum am spus măsuri de relaxare fiscală, creştere economică.

Am pus ţara asta pe o traiectorie bună! Se dă această bătălie despre adevăratul model de preşedinte pe care vrem să-l avem nu numai pentru următorii 5 ani, dar poate pentru următorii 10 ani de zile, o bătălie între modelul de preşedinte promovat de Băsescu, care nu a făcut altceva decât să aducă ură, dezbinare şi să pună ștampile diverselor categorii sociale pe care le-a învrăjbit. Vă aduceţi aminte, cum le spunea copiilor la începutul anului şcolar `Nu învăţaţi domnle carte, că nici eu nu am învăţat şi am ajuns preşedinte!`. La medici le spunea: `Daca nu vă convine să staţi în România, ia luaţi-vă voi bocceluţa şi plecaţi din ţară!`” a precizat Ana Birchall la Antena 3.

10606194_574922022619570_3033106305475270151_n

„Zilele acestea, Guvernul Ponta, la inițiativa Vicepremierului Oprea, a mai făcut o reparaţie şi le-a dat cei 25% din sporuri celor de Interne. Măsurile promovate de noi continuă să-şi producă efectele! Bătălia din această toamnă este între modelul prezidenţial promovat de Băsescu, care înseamnă scandal şi târârea instituţiei prezidenţiale în mocirlăm (L-aţi văzut şi aseară în poza aceea, când s-a urcat pe trotuar ca să fie şi el în în poză, cu haina descheiată, ori nu aşa se reprezintă România!). Bătălia este dincolo de bătălia cu omul politic Băsescu! Este bătălia cu regimul pe care Băsescu l-a promovat şi vă spuneam ce fel de regim a promovat, un model pe care acum văd că Iohannis împreună cu Blaga, cei de la PNL, de la PDL îl continuă.

Din punctul meu de vedere şi al colegelor şi colegilor mei, Victor Ponta este cea mai indicată persoană care poate să ducă mai departe un alt model de preşedinte. Eu cred că adevărata, nu numai suspendare, dar eliminare a regimului politic instaurat şi promovat de marele preşedinte jucător, care ne-a obosit pe toţi şi care nu a făcut altceva decât să aducă discordie, dezbinare şi sărăcie în această ţară se va face prin votul din noiembrie. Bătălia este mult mai complexă, nu este numai cu omul politic Băsescu! Omul politic Băsescu cred că nu are prea multă credibilitate pentru că lumea a văzut ce poate.

Aţi dat la începutul emisiunii informaţii despre comisarul european. Este normal ce au făcut Blaga şi Iohannis? Este normal să exporte din nou, pe modelul Băsescu, scandalul la Bruxelles, în loc să se alăture eforturilor noastre să obţinem pentru România un portofoliu important pentru că este vorba înainte de toate, despre interesele României şi ştiţi că interesul naţional nu trebuie să fie pierdut în interesul mărunt, personal.

Avem, într-adevăr, oportunitatea să fim un jucător important la noi în regiune, avem oportunitatea în sfârşit să spunem că suntem români, să avem acea identitate naţională, să putem să promovăm creştere economică în ţară, dar în acelaşi timp să reprezentăm România cu demnitate” a precizat Ana Birchall la Antena 3.

12

Despre modelul de preşedinte promovat de Traian Băsescu, „Ştiţi că România este numită Grădina Maicii Domnului? Nouă ne lipseşte identitatea naţională, mândria de a fi român. Ca şi preşedinte, trebuie să te lupţi să faci diplomaţie economică, însă Băsescu nici nu a auzit de diplomaţie economică. Premierul Victor Ponta a încercat să promoveze diplomaţia economică în ultimii ani. Trebuie să facem din România o poartă între Europa şi Orient, un pilon de stabilitate. Aţi văzut şi ieri ce s-a obţinut la NATO. Băsescu s-a lăudat că şi cum ar fi meritele lui, însă în realitate nu este aşa. Sunt meritele colaborării instituţionale de foarte, foarte mulţi ani de zile, a factorilor decizionali şi a sacrificiilor pe care militarii noştri le-au făcut pe diverse teatre de operaţiuni. Fiecare şi-a făcut datoria! Acesta nu este un model de preşedinte care să mă reprezinte pe mine, nu este un model de preşedinte care să-l reprezinte pe domnul Coarnă sau pe colegul meu.

Aceşti 10 ani, sigur, o să rămână în istoria României, dar eu sper să rămână la `așa nu`, la un model de a face politică şi de a promova, aşa cum am tot spus-o eu, dictatura non-valorilor – şi într-adevăr să revenim la normalitate pentru că ţara asta este o ţară frumoasă şi ca loc şi ca oameni, cu un potenţial extrem de mare. Depinde însă de noi, individual şi colectiv, dacă într-adevăr înţelegem miza bătăliei din această toamnă şi anume de a pune punct o dată pentru totdeauna acestui regim Băsescu şi să nu-l lăsăm pe Iohannis să-l continue” a declarat Ana Birchall la Antena 3.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.