Pages Menu
Categories Menu

Posted on mart. 7, 2014 in Politic | 0 comments

Decizie importanta pentru milioanele de romani cu credite in monede straine

Toţi românii care au credite în monede străine vor scăpa de riscurile creşterii ratelor la bancă datorate fluctuaţiilor de curs valutar.

Românii care au credite în monede străine vor avea posibilitatea să-şi convertească aceste credite în lei, fără comisioane şi garanţii suplimentare, odată cu adoptarea propunerii legislative iniţiată de mine, pentru transpunerea prevederilor Directivei 17/2014/UE în legislaţia naţională.

Este foarte important ca Senatul României să dezbată urgent propunerea legislativă iniţiată de mine şi susţinută de 133 colege şi colegi parlamentari, pentru transpunerea Directivei 17/2014/UE, astfel încât românii care au credite în monede străine să-şi poată converti aceste credite în lei sau în alte monede care îi avantajează.

Prin această modificare legislativă românii care au credite în monede străine se eliberează de majorarea ratelor bancare care îi sufocă lunar datorită fluctuaţilor de curs valutar.Apreciez foarte mult faptul că Directiva 17/2014/UE a fost adoptată şi publicată în Jurnalul UE, fiind astfel obligatorie transpunerea ei în legislaţia naţională a statelor membre UE. Acum ţine numai de Parlamentul României să adopte propunerea legislativă iniţiată de mine în acest sens (cu numărul de înregistrare BP 51/2014).

Fac un apel la colegele şi colegii mei din Parlament să dezbatem şi să adoptăm de urgenţă propunerea pe care am depus-o, astfel încât să se ia cât mai repede o decizie favorabilă care să ajute milioanele de românii care au ratele majorate, de la lună la lună, din cauza fluctuaţiilor de curs valutar. Vreau ca românii care au credite în monede străine să beneficieze, cât mai curând posibil şi de prevederile favorabile ale acestei Directive europene.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.