Pages Menu
Categories Menu

Posted on iun. 14, 2016 in Economic, International, Politic | 0 comments

Comisia pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor şi Ambasada SUA în România vor organiza o dezbatere publica pe tema Parteneriatului Transatlantic pentru Comerț și Investiții

deputat2

Comisia pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor şi Ambasada SUA în România vor organiza o dezbatere publica pe tema Parteneriatului Transatlantic pentru Comerț și Investiții

ANUNȚ DE PRESĂ

 

Comisia pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor, în parteneriat cu Ambasada Statelor Unite la Bucureşti, vor organiza, miercuri, 15 iunie a.c., o dezbatere cu tema „Acordul de Parteneriat Transatlantic pentru Comerţ şi Investiţii (TTIP) şi impactul asupra României”.

Evenimentul va fi moderat de către Ana Birchall, preşedintele Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor, iar printre invitaţii se vor număra domnul Dean Thompson, adjunct al şefului misiunii  Statelor Unite ale Americii în România, domnul viceprim-ministru Costin Borc, doamna Kate Kalutkiewicz, asistent al negociatorului-şef desemnat pentru TTIP din partea Reprezentanţei SUA pentru Comerţ Internaţional, doamna Florina Ţelea, manager pentru comerţ exterior al unităţii pentru SUA şi Canada a Direcţiei Generale pentru Comerţ din cadrul Comisiei Europene precum şi diplomaţi, reprezentanţi ai Guvernului, parlamentari, reprezentanţi ai mediului de afaceri, membri ai ONG-urilor de profil şi jurnalişti.

„Aşa cum am susţinut în repetate rânduri, TTIP reprezintă un proiect esenţial pentru consolidarea comerţului internaţional şi a cooperării transatlantice, având drept obiectiv consolidarea legăturilor şi aducerea într-o zonă de liber schimb a primelor două economii ale lumii. Dacă ţinem cont de integrarea comercială ridicată care există astăzi între cele două maluri ale Atlanticului, de faptul că investiţiile reciproce SUA-UE reprezintă 57% din investiţiile directe la nivel global şi că cele două părţi ale Parteneriatului Transatlantic pentru Comerţ şi Investiţii deţin împreună 46% din PIB-ul global, peste 30% din comerţul cu bunuri şi 42% din comerţul cu servicii, viitorul parteneriat are şansa de a deveni cel mai mare şi valoros Acord Comercial semnat vreodată”, a precizat Ana Birchall înaintea conferinţei.

Evenimentul se va desfăşura între orele 10.00 – 13.00, la Palatul Parlamentului – Sala Mihai Viteazul, Corpul C, nivel P1. Presa este invitată să participe la eveniment. Accesul reprezentanților mass-media acreditați la Camera Deputaților se face pe la intrarea S2. Jurnaliștii care doresc să participe la dezbaterea publică și nu sunt acreditați la Parlament sunt rugați să trimită o cerere de acreditare temporară, fie prin fax la 021-312.08.27, fie prin e-mail la adresa flux@cdep.ro.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.