Pages Menu
Categories Menu

Posted on oct. 30, 2016 in International, Politic, Profesional | 0 comments

Cetățenii Republicii Moldova sunt chemați să-și aleagă președintele

 

Astăzi, moldovenii sunt chemaţi la urne pentru a-şi alege Preşedintele în primul scrutin prin vot direct de după anul 2000.

În această zi, încurajez fiecare cetăţean al Republicii Moldova să meargă la vot, pentru împlinirea unui exerciţiu democratic care să demonstreze angajarea civică a oamenilor în modernizarea statului şi consolidarea valorilor democratice. Este important ca Republica Moldova să devină o ţară prosperă, cu instituţii şi partide politice puternice şi credibile.

După cum am afirmat în repetate rânduri, parcursul european al Republicii Moldova reprezintă un obiectiv pe care România îl sprijină cu bună credință, ca soluție optimă în efortul de emancipare democratică, intensificare a luptei anti-corupție, consolidare instituțională. Este esențial ca Republica Moldova să asume o traiectorie pro-occidentală ireversibilă.

Alegerea Preşedintelui direct de către cetăţeni reprezintă în egală măsură un exercițiu de maturitate al Republicii Moldova la un sfert de secol de la adoptarea Declaraţiei de Independenţă. De aceea, cetăţenii acestei ţări trebuie să dea dovadă de responsabilitate şi să iasă la vot într-un număr cât mai mare, pentru că vor hotărî nu doar numele președintelui, ci și destinul unei națiuni.

 

rm

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.