Pages Menu
Categories Menu

Posted on aug. 9, 2010 in Politic | 7 comments

Ce face un medic român în străinătate. Dr. Eugen Săndică

Doctorul Eugen Săndică îi operează într-o clinică din Germania, din apropiere de Dortmund. E primul şi unicul medic din lume care a intervenit chirurgical pe inima unui copil de 660g, salvându-i viaţa” scrie Simona Ionescu .

Mai multe despre povestea acestui medic exceptional,  stiti voi…unul din acei medici…din cei care au plecat din tara, puteti citi aici.

Nici nu mai merita sa spun ca declaratiile presedintelui Basescu privind medicii si profesorii sunt de toata jena….ca sa fiu politicoasa in exprimare! Dar daca acesta este nivelul omului ce sa ii faci?!

7 Comments

 1. E abosolut in regula daca Basescu ii invita pe doctori si profi sa plece(probabil ei nu au destula deschidere europeana ca presedintele si pot invatza din experienta lui)… „Plecati si voi de vedeti lumea, stati o perioada acolo, o perioada dincolo, asa cum am stat eu din port in port”. Chiar nu e o problema, vedem, circulam.
  Problema este alta: ca a facut aceasta invitatie inainte s-o faca pe cea de chemare a doctorilor si profilor europeni sa vina sa lucreze in RO. Pe-asta cand are de gand s-o faca?! Si cum?! „Veniti sa lucrati in RO pe gratis si sa muriti de foame”?!

  • Ovidiu
   desi dura intrebarea ta este corecta.

 2. Multumesc pentru preluare. Sunt oameni si informatii despre care trebuie sa stim cat mai multi!

  • simona ionescu
   eu multumesc ca aduci in atentia publicului astfel de reale modele care ar trebui cunoscute de mult mai multa lume. Numai bine
   Ana

 3. Sotia mea este medic specialist chirurgie generala. Am fost profesor o scurta perioada in 97-98. Aveam un salariu net de 35 dolari pe luna, asa ca la prima ocazie am plecat. Medicii nu pleaca din cauza regimului actual sau din cauza lui Basescu. Pleaca ca au ocazia, ar fi plecat si mai demult daca puteau. Oricum nu toti vor putea pleca, pleaca cei care nu au un post bun aici sau superspecialistii pentru salarii foarte mari. Un anestezist oncologie in New Your, poate sa castige 1 milion dolari pe an, cine rezista la asemenea suma sa nu plece ! Oricum multi din tara, nu cei buni, s-au specializat pe baza de relatii, au intrat in sistem pe usa din dos. Daca nu ar s-ar da mita ar pleca mult mai multi. Asa ca stati linistiti, nu ramanem fara medici.

 4. SSunt nasa Antoniei Andrea Ionita care a fost operata pe 10 febroarie 2011 cu succes de dl dr Eugen Sandica.Vreau sa- i multumesc din tot sufletul atat eu cit si parintii fetitei.Va pot scrie ca finii mei au cunoscut cel mai deosebit om.Dl dr Eugen Sandica ne-a ajutat si a facut tot posibilul ca Antonia sa ajunga cit mai repede in sala de operatie. Antonia ajungind pe ultima suta de metri la clinica ne avind medic insotitor din motive financiare.Vrem pe aceasta cale sa multumim domnului dr ca exista si sa -l ajute Dumnezeu pe viitor atit personal cit si in cariera care a construit-o singur pe propriile forte.Va multumim cu respect si consideratie . Nasii antoniei Ionita .

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.