Pages Menu
Categories Menu

Posted on feb. 25, 2015 in Comunicate, Politic | 0 comments

Avem nevoie de dialog şi de consens în vederea aplicării unei strategii naționale pentru combaterea sărăciei

 AB_photo

Avem nevoie de dialog şi de consens în vederea aplicării unei strategii naționale pentru combaterea sărăciei

COMUNICAT DE PRESĂ

Deputatul PSD Ana Birchall a susţinut într-o declarație politică depusă marți în Camera Deputaților că România are nevoie de politici coordonate pe termen mediu şi lung de combatere a sărăciei, într-o strategie durabilă asumată de toate forţele politice şi de întreaga societate. Deputatul Ana Birchall consideră că „politica de combatere a sărăciei trebuie să fie parte componentă a strategiei de securitate a României.”

“România se situează pe locul doi în Uniunea Europeană din punctul de vedere al riscului de sărăcie sau excluziune socială, 41,7% din populaţie fiind afectată. Sărăcia este o plagă, un flagel ce afectează demnitatea umană şi nu trebuie să fii de dreapta sau de stânga, om politic sau simplu participant la viaţa cetăţii pentru a încerca să faci ceva pentru cel de lângă tine, pentru a oferi o şansă şi pentru cei mai puţin împliniţi”, a susținut deputatul PSD Ana Birchall în declarația politică intitulată “Nevoia unei strategii naţionale pentru combaterea sărăciei şi reducerea inegalităţilor”.

“În cadrul strategiei Europa 2020, Guvernul României a stabilit un obiectiv naţional de reducere a numărului persoanelor afectate de sărăcie şi excluse din punct de vedere social cu 580.000 de persoane și multe dintre măsurile luate de Executiv au anticipat politica strategiei europene şi sunt bugetate pentru anul 2015. De exemplu, printre măsurile de combatere a flagelului sărăciei se numără creşterea salariului minim la 975 lei, de la 1 ianuarie 2015, indexarea tuturor pensiilor cu 5% sau creşterea alocaţiei pentru susţinerea familiilor cu venituri mici. Deși Opoziția a catalogat aceste măsuri ca pomeni electorale, ele sunt un ajutor real pentru românii afectaţi de criză, de şomaj şi de piaţa muncii prin dinamica ei imprevizibilă”, a adăugat Ana Birchall.

Deputatul social-democrat a adăugat că “efortul de recuperare a decalajelor de dezvoltare economică și socială reprezintă o misiune prioritară pentru zone în care se înregistrează un grad mare de sărăcie și un nivel crescut al șomajului, așa cum este și cazul județului Vaslui. Sunt realități pe care le cunosc și pe care avem datoria să le gestionăm cu responsabilitate”.

“Politica de combatere a sărăciei trebuie să fie parte componentă a strategiei de securitate a României, pentru că eşafodajul democraţiei depinde și de rezolvarea problemelor legate de incluziunea socială și inegalitățile din societate. Dacă dorim ca paşii importanţi pe care i-am făcut în procesul de democratizare alături de partenerii noştri europeni şi trans-atlantici să fie de durată, avem nevoie de dialog şi de consens în vederea aplicării unei strategii naționale pentru combaterea sărăciei. Doar împreună şi învingând orgoliile politice putem construi ceva real şi durabil în domeniul incluziunii sociale şi combaterii sărăciei pentru poporul român. Avem această datorie şi oportunitate de a nu întoarce spatele celui aflat în nevoie şi în suferinţă şi de a dovedi că într-adevăr ne pasă de acest popor greu încercat”, a declarat în încheiere deputatul PSD Ana Birchall.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.