Pages Menu
Categories Menu

Posted on sept. 22, 2014 in Politic | 0 comments

Audierea doamnei Corina Crețu pentru postul de comisar european

IMG_20140922_140732

Astăzi, în prezența premierului Victor Ponta, a domnului Eugen Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene, a domnului Valeriu Zgonea, președintele Camerei Deputaților și alături de colegele și colegii mei din Comisiile pentru Afaceri Europene din Camera Deputaților și Senat, am audiat-o pe Corina Crețu pentru postul de comisar european pentru Politică Regională.

Corina Crețu are experiență în politica europeană și am încrederea că va reprezenta cu seriozitate toți cetățenii Uniunii Europene. Nominalizarea ei a reprezentat o victorie pentru România, dar și pentru social-democrația românească și pentru familia socialiștilor europeni.

România a obținut un portofoliu extrem de important, care gestionează aproape o treime din bugetul Uniunii Europene. Este o dovadă în plus a rolului pe care România îl joacă în politica europeană, ca factor de stabilitate în regiunea Europei de Est, dar și că eforturile pe linie de politică externă ale Guvernului condus de Victor Ponta, inclusiv în negocierile dificile conduse pe tema nominalizărilor pentru Comisia Europeană, au reconfirmat rolul României în Europa și în lume. Corina Crețu este pregătită pentru a fi comisarul european pentru Politică Regională.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.