Pages Menu
Categories Menu

Posted on ian. 10, 2012 in Politic | 0 comments

Asteptari de an nou

A inceput 2012. La fiecare nou inceput, chiar si calendaristic, cu totii avem asteptari si sperante ca noul an sa fie mai bun decat precedentul. La cumpana dintre ani ne punem in gand o dorinta care vrem sa se implineasca in anul care abia incepe. Imi aduc aminte cum tatal meu mereu ne spunea ca la cumpana dintre ani sa iesim in curte sa intampinam anul nou, o traditie pe care am impus- o si eu in familia mea.

Anul 2012 este si an electoral. Fiecare an electoral este important dar anul 2012 va fi poate unul dintre cei mai importanti ani electorali din ultimii ani poate si datorita faptului ca lunile urmatoare vor aduce schimbari majore de ordin economic, politic si social in tesatura natiei noastre.  Presiunile crizei financiare asupra tarii noastre vor continua. Efectele lor, daca statele UE si mai ales cele din zona Euro nu vor face sacrificii majore in urmatoarea perioada, pot fi devastatoare. Romania trebuie sa joace inteligent respectand obligatiile internationale dar cu apararea intersului national.

2012 va continua sa fie inca un an de criza, inca o gaura la cureaua stransa, inca un numar de sacrificii pe care domnul Boc le va cere de la electorat, fara sa ofere ceva concret sau pozitiv la schimb.

2012 va fi cred eu si anul unei rascoale a spiritului romanesc, marcant pentru reactia populara la greutatile si sacrificiile facute in anii precedenti. Si aici, oricat s-ar zbate puterea actuala sa scape de noi, de electorat, cat mai repede posibil, comasand alegeri, promitand marea cu sarea si poate chiar fraudand scrutine, nu vor putea sa ne rapeasca libertatea dobandita in ultimii 20 de ani. Este dureros de vizibl fapul ca lumea s-a saturat. S-a saturat de minciuna si promisiuni neonorate, s-a saturat de aceasta dictatura a non valorilor care sufoca societatea romaneasca de mult prea multi ani. Asteapta fapte nu vorbe goale. Putini isi mai doresc aceiasi oameni la varful tarii, continuarea sacrificiilor fara rezultate si lipsa de speranta intr-o viata mai buna in timp se continua aceleasi metehne de cheltuire a banului public catre clientela de partid. Sper ca noiembrie sa fie un nou inceput.

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Uite legea, nu e legea… « Motanul Incaltat - [...] ca Basescu nu ar fi fost informat ca ar putea avea loc astfel de manifestatii, in toata tara. Pe…

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.