Pages Menu
Categories Menu

Posted on sept. 30, 2014 in Politic | 0 comments

Astăzi am votat amnistia fiscală pentru medicii de familie, reparând încă o nedreptate față de o categorie profesională extrem de importantă pentru România

Astăzi, în calitate de inițiator al proiectului de lege privind veniturile medicilor de familie care asigură continuitatea asistenței medicale în centrele de permanență, am votat, alături de colegele și colegii mei din Camera Deputaților, pentru adoptarea inițiativei legislative. Inițiativa reprezintă o măsură de responsabilitate socială și legală pentru o categorie profesională extrem de importantă pentru societate. Medicii de familie reprezintă prima verigă între români și sistemul de sănătate.

Propunerea legislativă este și o măsură de coerență socială, în spiritul legilor de amnistie fiscală a mămicilor și pensionarilor de la plata unor sume încasate din cauza unor erori administrative. În mod similar, această lege prevede ca nu li se poate imputa medicilor de bună credință care și-au făcut datoria și au prestat gărzi în folosul public modul de calcul al retribuției.

Nu este normal că niște oameni care și-au făcut datoria să sufere din pricina unor erori care nu le aparțin. Prin această lege dorim să reafirmăm disponibilitatea Guvernului condus de domnul Victor Ponta de a repara anumite nedreptăți sociale pentru că modelul bazat pe conflict și pe dispute între diferitele categorii socio-profesionale, susținut de regimul Băsescu în ultimii 10 ani, nu mai poate continua. Nu trebuie să ne fie indiferent dacă medicii sunt mulțumiți în această țară, dacă își pot desfășura activitatea și dacă sunt retribuiți pe măsură. Este momentul să ne unim pentru a rezolva problemele tuturor categoriilor sociale și să îndreptăm nedreptățile comise de regimul Băsescu-Boc.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.