Pages Menu
Categories Menu

Posted on mai 23, 2016 in Aparitii media, Comunicate, International, Politic | 0 comments

Ana Birchall va participa, luni, 23 mai, la depunerea instrumentelor de ratificare a Convenţiei de la Istanbul

Ana Birchall va participa, luni, 23 mai, la depunerea instrumentelor de ratificare a Convenţiei de la Istanbul

ANUNȚ DE PRESĂ

 

Ana Birchall, parlamentar de referință al legislativului român la Consiliul Europei pentru problema eliminării violenței împotriva femeilor şi preşedinte al Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor, va participa, luni, 23 mai a.c., la depunerea instrumentelor de ratificare a Convenţiei de la Istanbul. Evenimentul va avea loc la Strasbourg, în Franţa, în prezenţa Gabrielei Battaini Dragoni, Secretar general adjunct al Consiulului Europei, iar în cadrul vizitei, Ana Birchall va avea o întrevedere şi cu Feride Acar, preşedintele Grupului de experți în intervenția contra violenței împotriva femeilor și a violenței domestice (GREVIO).

În cadrul întâlnirilor vor fi discutate aspecte referitoare la procesul de ratificare a Convenţiei de la Istanbul de către România, situaţia din ţara noastră în ceea ce priveşte violenţa împotriva femeilor, posibilitatea implicării Consiliului Europei în campanii de conştientizare la nivelul populaţiei, în special din zonele rurale, privind violenţa domestică şi violenţa împotriva femeilor, precum şi modalităţi de cooperare şi implicare a Parlamentului României în direcţia asigurării cadrului legislativ necesar combaterii mai eficiente a actelor de violenţă la care sunt supuse femeile.

„Depunerea instrumentelor de ratificare a Convenției de la Istanbul de către România reprezintă o etapă deosebit de importantă, marcând începutul procesului de transpunere în legislația naţională a măsurilor de combatere a violenței împotriva femeilor. Este un proiect de suflet la care ţin foarte mult şi pentru a cărui implementare m-am luptat încă de la început. Mai mult, Comisia pentru afaceri europene din Camera Deputaților a luat decizia înființării unui grup de lucru care să identifice şi să analizeze modificările legislative necesare care să facă din Convenţia de la Istanbul un instrument efectiv şi funcţional pentru România”, a subliniat Ana Birchall înaintea plecării spre Strasbourg.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.