Pages Menu
Categories Menu

Posted on sept. 22, 2015 in International, Politic, Social | 0 comments

Ana Birchall participă la reuniunea cu tema situaţiei din regiunea Mediteranei, organizată de Comisia LIBE a Parlamentului European

deputat

Ana Birchall participă la reuniunea cu tema situaţiei din regiunea Mediteranei, organizată de Comisia LIBE a Parlamentului European

ANUNŢ DE PRESĂ

Preşedintele Comisiei pentru afaceri europene (CAE) a Camerei Deputaţilor, Ana Birchall, va participa la reuniunea cu tema „Situaţia în regiunea Mediteranei şi necesitatea unei abordări holistice privind migraţia”, organizată de Comisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE) a Parlamentului European, pe 23 septembrie. Din delegaţie mai face parte şi deputatul Ioan Cupşa.

În vederea participării la dezbaterea din Parlamentul European, Ana Birchall a precizat că „fenomenul migraţiei reprezintă o provocare fără precedent la nivel european, prin amploarea şi implicaţiile extrem de complexe ale acestuia în plan politic, economic şi social, UE fiind chemată în prezent să definească răspunsurile cele mai adecvate la această situaţie.

Ana Birchall a subliniat că România a fost și va fi parte a răspunsului european în ceea ce priveşte tema migraţiei. „Deşi nu ne confruntăm direct cu acest fenomen, am sprijinit, în spiritul solidarităţii, eforturile depuse la nivelul Uniunii Europene şi vom continua să acţionăm în această logică, cu respectarea principiului voluntariatului şi având la bază experienţa şi capacitatea fiecărui stat membru de integrare a migranţilor”, a menţionat preşedintele Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.