Pages Menu
Categories Menu

Posted on mart. 30, 2017 in Comunicate, International, Politic | 0 comments

Ana Birchall: Avem responsabilitatea de a transmite o cultură a securității cibernetice în rândul tinerilor pentru a preveni și combate amenințările din mediul on-line

Mulțumesc organizatorilor și participanților la cea de-a șasea ediție a Conferinței Lauder de diplomație și afaceri internaționale pentru învățământul liceal – „2Day Ambassador”!

Împreună cu doamna Tova Ben Nun-Cherbis, președintele Complexului Educațional, a Fundației Ronald S. Lauder România și a Fundației Magna Cum Laude-Reut

Ana Birchall: Avem responsabilitatea de a transmite o cultură a securității cibernetice în rândul tinerilor pentru a preveni și combate amenințările din mediul on-line

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Ana Birchall, ministru delegat pentru Afaceri Europene, a participat la cea de-a șasea ediție a Conferinței Lauder de diplomație și afaceri internaționale pentru învățământul liceal – „2Day Ambassador”, desfășurată joi, 30 martie 2017, la Palatul Parlamentului.

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene a luat cuvântul în cadrul ceremoniei de deschidere, subliniind rolul esențial al diplomației în zilele noastre. Diplomația înseamnă arta de a înțelege lumea, dar și capacitatea de a integra cunoștințele cele mai diverse. Diplomatul și specialistul în relații internaționale este un enciclopedist, un spirit capabil de sinteză, dincolo de stăpânirea artei cuvântului. Din cunoașterea profundă asupra lumii și o solidă cultură generală se naște și creativitatea. Societatea românească este sufocată de mult prea mulți ani de dictatura non-valorilor. Este timpul să construim o societate care să aibă ca fundație lideri care să îi ofere o șansă prin responsabilitate, meritocrație, profesionalism, seriozitate, respect și care să pună, întotdeauna, mai presus de orice responsabilitatea față de oamenii care și-au pus speranța și încrederea în ei. Adevărații lideri trebuie să aibă în suflet România și interesul propriului neam în orice context și moment al acțiunilor lor. Dar acest sentiment se dobândește de pe băncile școlii. Și din acest punct de vedere, exemplul Complexului Educațional Lauder este demn de urmat, fiindcă aici se formează ambasadorii de mâine”, a declarat Ana Birchall în deschiderea evenimentului.

Ana Birchall a avut o intervenție în cadrul sesiunii dedicate temei securității cibernetice. Ministrul delegat pentru Afaceri Europene a pus accentul pe necesitatea creșterii gradului de conștientizare a conceptului de “cyber security”. ”Trebuie să dezvoltăm o cultură a securității cibernetice care să crească nivelul de conștientizare în rândul opiniei publice, precum și transmiterea de cunoștințe și de cele mai bune practici pentru a gestiona vulnerabilitățile din spațiul cibernetic, precum și pentru a ajuta la prevenirea și combaterea potențialelor amenințări cibernetice. Acesta este motivul pentru care avem nevoie de implicarea tinerilor, în înțelegerea și combaterea amenințărilor cibernetice, precum și în dezvoltarea unei culturi de prevenire în mediul on-line”, a punctat Ana Birchall.

“În ziua de astăzi, o țară poate fi atacată fără a fi necesară o invazie fizică a teritoriului. Mai mult, este foarte probabil ca, în anii ce urmează, războiul cibernetic să devină o componentă fundamentală a conflictelor dintre state, dar și a conflictelor care nu implică în mod necesar actori statali. Un mediu cibernetic sigur, protejat printr-o arhitectură de securitate performantă, înseamnă, de fapt, protejarea eficientă atât a instituțiilor cât și a fiecăruia dintre noi”, a declarat Ana Birchall.

Ana Birchall a subliniat oportunitatea introducerii în programa școlară a elementelor de securitate cibernetică la disciplina Informatică și Tehnologia Informaţiei şi a Comunicaţiilor (TIC), demers inițiat încă de anul trecut și convenit alături de ministrul Educației, care s-a angajat să sprijine organizarea de întâlniri între specialiștii în acest domeniu și membrii grupului de lucru responsabil de includerea acestei discipline în programa școlară.

Totodată, Ana Birchall le-a adresat tinerilor prezenți la eveniment invitația de a participa la programele de internship derulate de Ministerul Afacerilor Externe, sub coordonarea ministrului delegat pentru Afaceri Europene.

 

Comunicatul de presă pe pagina Ministerului Afacerilor Externe: http://www.mae.ro/node/41242

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.