Pages Menu
Categories Menu

Posted on apr. 1, 2015 in Politic | 0 comments

Am votat proiectul de lege care transpune hotărârea Curții Constituționale ca studiul religiei în școală să se facă pe baza unei cereri

Astăzi, în plenul Camerei Deputaților, am votat, alături de colegii și colegele mele, proiectul de lege care transpune hotărârea Curții Constituționale ca studiul religiei în școală să se facă pe baza unei cereri din partea copilului sau a tutorelui legal în funcție de vârsta acestuia. Religia este o formă de conectare a noastră la relaţia cu divinitatea şi consider că un copil nu trebuie lipsit de dimensiunea spirituală a educaţiei sale încă de la cea mai fragedă vârstă.

Eu mă număr printre cei care susţin că educaţia religioasă este foarte importantă, chiar dacă poate îmbrăca mai multe forme, mergând de la istoria religiilor, trecând prin etică şi morală, până la forma care se predă astăzi în şcolile din România. Sunt importante acele principii fundamentale: ce înseamnă, până la urmă, religia şi pe ce se bazează ea. În fond, la religie copilul este educat în valorile de bunătate, toleranţă, omenie, apropiere faţă de cel în nevoie, milă, altruism, dărnicie, virtuți indispensabile pentru o educație sănătoasă și complete.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.