Pages Menu
Categories Menu

Posted on sept. 17, 2009 in Politic | 10 comments

2 ordine gresite…

…date de Ministerul Educatiei cu care nu pot sa fiu de acord.

Stiu ca acest mesaj va da nastere la multe discutii si controverse dar nu am cum sa fiu de acord cu o asemenea viziune pentru scoala romaneasca.

Gresit, gresit, gresit! 

Mai multe aici si aici.

PS: Pentru cei care se vor grabi sa imi intepreteze acest post in fel si chip ii rog respectuos sa citeasca toate declaratiile mele publice (2006, 2007, 2008, 2009) prin care intotdeauna am sustinut depolitizarea scolii romanesti. Acelasi principiu il sustin si astazi.

10 Comments

 1. Ana,

  1. Daca, in aceasta tara, nu ar mai fi oameni ca el, ca Florin,

  http://constantin-brincus.blogspot.com/2009/09/florin.html

  2. Daca in scoli nu ar mai fi asa ceva:

  http://constantin-brincus.blogspot.com/2009/09/manifest-pentru-o-scoala-corecta.html

  3. Daca noi toti, poporul asta, nu am mai fi astfel:

  http://constantin-brincus.blogspot.com/2009/09/foarte-tare.html

  POATE ca un Guvern al Romaniei (oricum s-ar numi el) NU SI-AR MAI PERMITE a face pe Dumnezeu!

  Pana atunci…….

  Cu stima si scuze pentru linkuri ( am crezut ca e mai scurt asa ), sper sa treaca motiunea asta, PNL-UDMR-(PSD??) pentru noi, romanii!

  Tu ce zici?

  • Costi
   foarte interesante postarile tale…multumesc.
   Despre motiunea de cenzura??!!! are sanse sa treaca…eu asa zic! pana la urma e un drept al fiecarui parlamentar sa judece si sa voteze cum le dicteaza constiinta si nu niste interese meschine. Astept sa mai postezi. Numai bine.

 2. Imaginati-va ca de maine ati fi urmatorul Ministru al Educatiei. Care este viziunea Dvs asupra acestui domeniu (educatia este un proiect de suflet at Dvs) si care ar fi strategia de implementare a acestei viziuni?

  Faceti o lista cu schimbarile pe care vreti sa le faceti, si puneti-o pe blog. Apoi argumentati punct cu punct pozitia Dvs fata de masurile propuse.
  Pentru fiecare punct scrieti si un eseu, un „mini-federalist papers” foileton in care sa va articulati mai clar si mai nuantat pozitia bazate pe princiiple Dvs in politica. La nivel de absolvent de Yale, nu de Spiru. Nu reinventati roata, analizati comparativ sistemele educative din alte tari si consultati si minitile luminate de la noi.

  Publicati aceste idei si in mass-media si incercati sa le supuneti unei dezbateri publice serioase. Luati in consideratie feedback-ul pe care il primiti. In final dovediti personalitate si caracter formulandu-va si sustinindu-va aceasta viziune daca e necesar chiar impotriva greilor din PSD. Numai asa veti deveni un politician respectat.

  • savad
   o sa public si analiza de care vorbesti tu….intr-o zi….ca nu mor caii cand vor cainii vorba aceea! Numai bine

 3. astept cu neabdare ziua aceea Doamna Birchall. Intre timp tineti-ne la curent cu ce se mai intampla cu proiectul NTT, faceti acest blog mai functional si raspundeti la emailuri. Despre trandafiri, nuferi, Nicu Constantin, Patrick Swayze si Teddy Kenedy aflam din presa:))

  Toate cele bune, sava

 4. Ana, nu cred ca vor fi multi critici (nimeni care conteaza) Dimpotriva….sint multi cei care asteapta sa vii mai des cu propriile idei, solutii si initiative, sa te distantezi de vechea garda PSD si felul lor de a face politica.

  P.S. Nu am citit nimic despre pozitia ta legat de protestul magistratilor…
  As fi curios sa aflu si cum ar vedea cineva din afara un astfel de conflict si cit de serioasa este chestiunea „legalitatii” protestului…dar si aspectul moral al protestului.
  Please?

 5. aoleu! protestul magistratilor? ce vor? pana si ei vor??

 6. depolitizarea invatamatului (public) se va petrece cand nu vr mai exista politicieni…
  pacat ca generatiile de copii sunt in continuare sacrificate de vointa unor politiceni incapabili.

  de ce isi bat joc de viata noastra? ne dau ei alta?
  (l-am citat pe Ombaldon)

 7. Până la urmă a văzut cineva acest Ordin? Eu unul nu am reuşit să-l găsesc pe nicăieri… nu ar trebui să fie pe site-ul Camerei Deputaţilor?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.