Pages Menu
Categories Menu

Posted on mart. 27, 2016 in Comunicate, International, Politic | 0 comments

​​​Delegaţia Comisiei pentru armonizare cu Uniunea Europeană din Marea Adunare Naţională a Republicii Turcia va efectua o vizită oficială în România la invitaţia Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor

AB-deputat2

​​​Delegaţia Comisiei pentru armonizare cu Uniunea Europeană din Marea Adunare Naţională a Republicii Turcia va efectua o vizită oficială în România la invitaţia Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor

ANUNŢ DE PRESĂ

 

În perioada 27-30 martie a.c., o delegaţie a Comisiei pentru armonizare cu Uniunea Europeană din Marea Adunare Naţională a Republicii Turcia va efectua o vizită oficială în România. Delegaţia condusă de domnul Mehmet Kasım Gülpinar, preşedintele Comisiei pentru armonizare cu Uniunea Europeană, va avea marţi, 29 martie, la ora 10:20, o întâlnire cu preşedintele Comisiei  pentru  afaceri  europene  a  Camerei Deputaţilor, doamna Ana Birchall, şi cu membrii Comisiei pentru afaceri europene şi ai Comisiei pentru politică externă din Camera Deputaţilor.

Pe agenda discuţiilor la întâlnirile membrilor delegaţiei cu reprezentanţii autorităţilor din România se vor afla aspecte legate de pateneriatul strategic România-Turcia şi relaţia bilaterală, noua dinamică a relaţiilor UE-Turcia privind combaterea terorismului, rolul Turciei în gestionarea crizei imigranţilor, cooperarea politică şi economică şi dialogul la nivel parlamentar.

“Turcia are un rol crucial în gestionarea provocărilor generate de criza migraţiei. Suntem conștienți de eforturile pe care Turcia le depune în găzduirea refugiaţilor, iar țara noastră contribuie la demersurile Uniunii Europene de sprijinire a Turciei în acest sens, inclusiv prin susţinerea acţiunii UE de avansare a implementării măsurilor agreate în cadrul Planului de Acţiune comun şi în consolidarea cooperării cu Turcia, în conformitate cu obiectivele asumate prin declaraţia UE-Turcia din 17-18 martie”, a declarat preşedintele Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor, Ana Birchall, în aşteptarea vizitei delegaţiei din Republica Turcia.

Presa este invitată să participe la eveniment. Accesul reprezentanților mass-media acreditați la Camera Deputaților se face pe la intrarea S2. Jurnaliștii care doresc să participe la ședința publică și nu sunt acreditați la Parlament, sunt rugați să trimită o cerere de acreditare temporară, fie prin fax la 021-312.08.27, fie prin e-mail la adresa flux@cdep.ro.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.