Pages Menu
Categories Menu

Posted on sept. 13, 2017 in Cultural, Personal, Social | 0 comments

Ziua pompierilor români – 13 septembrie

Sursa imaginii: RRA

Sărbătorim astăzi Ziua pompierilor români, a oamenilor care îşi dedică o mare parte a existenţei lor luptei cu focul şi cu alte forţe distructive ale naturii, punând mai presus bunăstarea altora decât propria viaţă. Prin sacrificiul şi profesionalismul lor, aceştia salvează vieţi şi se bucură de respectul şi admiraţia tuturor românilor pentru modul curajos în care îşi fac datoria.

Data de 13 septembrie este una cu însemnătate specială pentru pompierii din România. În această zi, în 1848, a avut loc una dintre cele mai sângeroase bătălii pentru apărarea Capitalei, cea din Dealul Spirii. Pompierii acelei cazarme au luptat eroic cu armata otomană care venise în Ţara Românească pentru a înăbuşi revoluţia populară. În memoria celor 47 de eroi căzuţi atunci la datorie, a fost ridicat Monumentul Eroilor Pompieri din București, simbol ce va rămâne mărturie a jertfei din 1848.

Mulţumesc astăzi în mod special tatălui meu, fost pompier, pentru dedicaţia cu care a slujit această meserie şi pentru că m-a învăţat să lupt întotdeauna pentru ceea ce îmi doresc. De asemenea, mulţumiri tuturor pompierilor din România pentru modul în care contribuie în fiecare zi la salvarea de vieţi omeneşti şi vreau să le transmit în această zi de sărbătoare pentru ei cele mai frumoase gânduri de respect, preţuire și sănătate!

La mulţi ani, pompierilor români!

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.