Pages Menu
Categories Menu

Posted on oct. 2, 2014 in Personal | 0 comments

Ziua Internaţională a Non-Violenţei

GANDHI_INTERNATIONAL

Ziua Internaţională a Non-Violenţei, sărbătorită în fiecare an pe 2 octombrie, este şi un prilej de aducere aminte de personalitatea lui Mahatma Ghandi, un reper istoric pentru drepturile omului. Nu poate exista un stat de drept sau un regim democratic acolo unde domneşte frica şi teroarea.

În calitate de parlamentar român de referință la Consiliul Europei pe problema eliminării violenței împotriva femeilor în Reţeaua parlamentară “Women Free from Violence” și o susținătoare a semnării și ratificării Convenţiei de la Istanbul de către România pot afirma cu deplină conştiinţă că trebuie să luptăm împotriva oricărei forme de violenţă: fizică, psihică, emoţională, dar și sub forma discriminării pe piața muncii.

Spunând un NU hotărât violenţei avem împreună o şansă de a construi un viitor. Acolo unde domneşte violenţa şi agresiunea, valoarea umană este diminuată până la anulare. Militând împreună pentru non-violenţă şi pentru dialog putem spera la un viitor mai bun pentru noi şi copiii noştri.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.