Pages Menu
Categories Menu

Posted on iul. 16, 2015 in Personal, Politic, Social | 1 comment

Susţin propunerea Guvernului privind decontarea cheltuielilor de transport ale dascălilor din mediul rural

646x404

După ce problema transportului elevilor a fost rezolvată, prin dotarea localităţilor din mediul rural cu microbuze şcolare, în urma includerii localităților în programul național al Guvernului pentru transportul elevilor din mediul rural, şi problema transportului dascălilor este pe cale să îşi găsească soluţionare.
Propunerea privind decontarea, începând cu anul 2015, a sumelor destinate cheltuielilor pentru naveta cadrelor didactice şi a personalului didactic auxiliar din învăţământul preuniversitar de stat, care nu dispun de locuinţă în localitatea în care este situată unitatea de învăţământ la care îşi desfăşoară activitatea, este salutară. Este încă o masură importantă care vizează îmbunătaţirea sistemului educaţional, dintr-un şir lung de astfel de politici pe care Guvernul le-a promovat începând cu anul 2012. Am cerut o astfel de soluţie încă din anul 2013, când, în calitate de coordonatoare a Grupului de lucru al deputaţilor PSD, i-am propus ministrului Educaţiei de atunci ca situaţia cadrelor didactice care fac naveta în localităţile din mediul rural să fie analizată şi să fie găsită o rezolvare.
Cunosc foarte bine dificultăţile pe care le întâmpină profesorii care fac naveta în localităţile rurale fiindcă şi în colegiul meu din Vaslui sunt numeroase asemenea situaţii. Nu este normal ca dascalii să suporte din salariile şi aşa modeste cheltuielile de transport din şi înspre localităţile unde au fost repartizaţi să îşi desfăşoare activitatea. Dacă ne dorim cadre didactice competente şi dedicate în localităţile de la ţară, atunci este obligatoriu să le creăm condiţii minimale pentru a-i putea pregăti pe copii aşa cum se cuvine şi pentru a le oferi astfel elevilor o şansă reală de a reuşi în viaţă.

sursa foto: Adevarul

1 Comment

  1. Foarte bine!Dascălii sunt oricum destul de oropsiţi! Vă multumim!

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.