Pages Menu
Categories Menu

Posted on feb. 22, 2012 in Personal, Politic | 2 comments

Scoala de Proiecte

Discutia publica din aceste zile privind fondurile europene, rata  de absorbtie, jenant de mica, precum si  recenta suspendare a fondurilor europene  desi intemeiata este oarecum tardiv-reactiva. De ce? Pentru ca arata inca odata boala societatii romanesti: lipsa de viziune, de coerenta si de planificare constructiva.

Discutia din aceste zile privind fondurile europene m-a fortat intr-un fel sa imi aduc aminte de un proiect pe care l-am initiat in 2005: Scoala de Proiecte , un proiect pentru care m-am batut  si pe care l-am pus in practica  in perioada 2005-2008, un proiect in care practic pregateam personal specializat in accesarea cu succes a fondurilor europene care la randul lor sa formeze personal care sa faca parte din administratia centrala si locala asa cum s-a intamplat in Spania, Portugalia sau Irlanda in perioada de pre adereare si imediat dupa aderarea la UE.  Este inutil sa va mai spun de cate ori am auzit „dar mai lasa-ne Ana cu proiectul tau….nu ai invatat ca stirile pozitive nu se vand?!).

Nu pot insa sa nu ma intreb (si credeti-ma ca nu o fac cu subiectivism pentru ca a fost puiutul meu) care ar fi fost situatia astazi daca un astfel de proiect, implementat cu succes in alte tari europene (asa si-au facut autostrazi Spania de exemplu), ar fi fost sustinut si la noi…..dar nu-i asa ca e mai bine sa ne vaitam decat sa avem o viziune de guvernanta? ca e mai bine sa dezbatem, reactiv, de ce s-a ajuns in aceasta situatie decat sa ii tragem la raspundere pe cei care pana la urma aveau obligatia de a pregati acest corp de profesionisti in atragerea de fonduri europene?! Platese cineva pentru aceste grave intarzierei in dezvoltarea Romaniei?

2 Comments

  1. Sunt curios care vor fi rezultatele unui astfel de proiect dus până la capăt, pentru că nu se poate ca el să nu se implementeze la un moment dat.

  2. Cand spui ” societatea romaneasca „…la cine te referi ?Este vorba doar despre ceva in abstract sau poti da si …niscai nume din cadrul acestei ” societati” ?Si preiau „intrebarea” matale ” Plateste cineva pentru aceste grave intarzieri in dezvoltarea Romaniei „? Este buna intrebarea insa…din pacate este RETORICA .Si inca ceva Ana { te superi daca-ti spun pe nume ?} poate ma poti ajuta cu o lamurire pro bono mai ales ca esti si avocat . Uite care-i problema mea. Eu am 59 de ani si vreo 35 de ani vechime in munca. Servici nu am …ca cine angajeaza un muncitor care are varsta asta { am uitat sa-ti spun ca eu am facut parte dintre …proletari } iar ca sa ies la pensie …fie si anticipat…nu pot { nu-mi da voie LEGEA } deoarece sint prea „tanar” . Cum pot rezolva aceasta ecuatie ? Ia vezi …ti-am dat un subiect pentru cand te vei mai apare pe la Money Chanel . Ma miram de unde te stiu.Ce zici te prinzi sa-mi dai un sfat pe tema asta ? Daca da , iti multumesc anticipat. Daca nu…nu-i nimic, sint obisnuit sa nu fiu luat in seama de catre cei mai destepti decat mine . Este apanajul culturii lor.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.