Pages Menu
Categories Menu

Posted on nov. 23, 2016 in Personal, Politic | 0 comments

Românii au nevoie de intrarea în vigoare cât mai curând a Legii conversiei creditelor în franci elveţieni și a Legii insolvenței persoanelor fizice

ana_birchall_deputat

Românii au nevoie de intrarea în vigoare cât mai curând a Legii conversiei creditelor în franci elveţieni și a Legii insolvenței persoanelor fizice. Nu înțeleg de ce un consumator din România nu poate beneficia de aceleaşi instrumente legale de protecție ca ceilalți cetățeni europeni.

Eu nu comentez decizia de astăzi a Curții Constituționale, însă nu pot să nu observ că acest guvern de tehnocrați și-a făcut un obicei din a nu pune în aplicare legi votate de Parlament care vin în sprijinul românilor. După ce în pragul Crăciunul anului 2015, guvernul tehnocrat, cu specialiștii veniți de la Bruxelles, a amânat nejustificat termenul de intrare în vigoare a Legii insolvenței persoanelor fizice, la 11 luni distanță, acelaşi guvern a atacat la Curtea Constituțională Legea conversiei creditelor, o lege așteptată de zeci de mii de români împovărați de ratele bancare insuportabile și amenințați cu executarea silită în prag de iarnă, prelungind calvarul celor aflați în situații dramatice.

Consider că este incorect față de miile de români aflați în necaz financiar să fie împiedicați să își ia viitorul înapoi. Vreau să îi asigur pe toți cei aflați în necaz că mă voi lupta în continuare prin toate mijloacele pe care un parlamentar aflat în slujba cetățeanului le are la dispoziție pentru ca toți cei care au fost înșelați să aibă dreptul la o a doua șansă și să iasă din impasul financiar în care au intrat fără vina lor.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.