Pages Menu
Categories Menu

Posted on sept. 25, 2016 in Personal, Politic | 1 comment

Protestul datornicilor CHF în București

Regret nespus că oamenii de bună credință sunt nevoiți să iasă în stradă pentru că nu își mai pot plăti ratele dublate sau triplate peste noapte. Atunci când am inițiat legea conversiei creditelor cu amendament special pentru cei cu credite în franci am vrut să nu se ajungă la această situație, iar oamenii care riscă să își vadă amanetat viitorul să poată beneficia de un sprijin legal. Este inadmisibil ca legea inițiată de mine să fie tergiversată pe la comisii, iar oamenii să își strige necazul și umilința în stradă. Deși nu am participat la acest miting pentru a nu politiza evenimentul, sunt alături de românii care își văd amenințată agoniseala de o viață pentru simplul motiv că nu au anticipat fluctuațiile valutare ale francului elvețian.
Sper ca prin dezbaterea și adoptarea proiectului meu legislativ să se găsească cea mai bună soluție cât mai curând, pentru ca toți cei care sunt amenințați cu executarea silită și cu pierderea locuințelor să aibă o șansă la o viață normală. Trebuie să le oferim acestor oameni o șansă de a o lua de la capăt și de a oferi un viitor mai bun familiilor lor.

1 Comment

  1. Doamna Birchall, va rog sa aveti in vedere, in demersul initiat de dvs, si pe cei cu credite de nevoi personale in CHF (si in celelalte valute probabil), este nedrept fata de noi-cei cu credite de nevoi personale/credite de consum fara ipoteca, sa fim exclusi din acest proiect de lege, suntem in aceeasi situatie cu persoanele cu credite ipotecare, doar ca dansii sunt mult mai „chinuiti” datorita termenului de rambursare; eu, de exemplu, am contractat in aprilie 2008 un credit de nevoi personale (intr-un moment in care treceam printr-un mare necaz), initial rata mea era, in lei, de cca 340 lei iar acum rata este de cca 730 lei; la sase luni dupa contractarea creditului banca a majorat dobanda cu 1,5% si nu a mai revenit in ciuda multor demersuri ale mele si incercari de renegociere a conditiilor contractuale cu banca, dar si prin intermediul ANPC(tot fara rezultat); chiar in aceste conditii, cu mari sacrificii facute luna de luna, nu am avut nici macar o zi intarziere in toti acesti peste 8 ani dar…in acest moment pur si simplu nu mai am din ce sa platesc asa de mult (nu mai am de unde sa sustin o rata asa de mare-cval in lei), banca nu e de acord sa revina macar la dobanda initiala (nicidecum sa recalculeze ceea ce a majorat unilateral si in mod abuziv)….nu mai pot plati, sunt disperata si sper sa nu ajung sa „ingros” numarul restanierilor.
    In speranta ca va veti gandi si la noi, cei cu credite de consum fara ipoteca, contractate in CHF, ca ne veti sprijini in egala masura, va rog frumos sa faceti aceste demersuri si pentru noi,
    va multumesc,
    DF, Braila

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.