Pages Menu
Categories Menu

Posted on mai 4, 2016 in Comunicate, Personal, Politic, Social | 0 comments

Noua şcoală din Vadurile este mai mult decât un lăcaş de educaţie, este fundaţia unei lumi mai bune pentru locuitorii acestei zone, este piatra de temelie pe care tinerii noştri, acum şcolari, îşi vor construi viitorul lor şi al familiilor lor

AB-deputat2

Ana Birchall (PSD): Noua şcoală din Vadurile este mai mult decât un lăcaş de educaţie, este fundaţia unei lumi mai bune pentru locuitorii acestei zone, este piatra de temelie pe care tinerii noştri, acum şcolari, îşi vor construi viitorul lor şi al familiilor lor

DECLARAȚIE DE PRESĂ

 

Ana Birchall, deputat în colegiul 5 Vaslui, a transmis un mesaj cu ocazia inaugurării şcolii din localitatea Vadurile, comuna Iana, judeţul Vaslui, subliniind importanţa deosebită a şcolii pentru întreaga comunitate. „Doresc să îl felicit pe domnul primar Ionuţ Adrian Totolici pentru această reuşită şi să îi mulţumesc în numele nostru, al tuturor, pentru eforturile deosebite şi pentru perseverenţa cu care s-a luptat să finalizeze acest proiect. Şcoala de la Vadurile a fost clădită de la zero prin strădania domnului primar, a autorităţilor locale şi județene. Sunt mândră că am reuşit să îmi aduc şi eu contribuţia la definitivarea acestui proiect, prin instrumentele legale pe care le-am avut la dispoziţie ca deputat, prin interpelările şi întrebările pe care le-am adresat Guvernului, în care am solicitat deblocarea finanţării necesare pentru ca lucrările să poată fi finalizate. Este încă o promisiune respectată!”, se arată în mesajul deputatului PSD Ana Birchall.

„Această şcoală este mai mult decât un lăcaş de educaţie, este fundaţia unei lumi mai bune pentru locuitorii acestei zone, este piatra de temelie pe care tinerii noştri, acum şcolari, îşi vor construi viitorul lor şi al familiilor lor. Alături de Biserică, şcoala reprezintă vatra comunităţii, şi sunt convinsă că această şcoală nouă, frumoasă şi modernă va fi o oglindă fidelă a sufletelor curate şi frumoase ce vor învăţa în ea. Am susţinut mereu că investiţia în educaţie este cea mai importantă zestre pe care o lăsăm copiilor noştri. Educaţia nu ne face doar mai înţelepţi, ci şi mai buni, astfel încât să transmitem mai departe generaţiilor care vin, nu doar cunoaşterea noastră, ci şi bunătatea şi esenţa spiritului românesc. De aceea, îmi doresc ca tinerii care vor învăţa aici să dobândească nu doar o bogăţie de cunoştinţe, ci şi o bogăţie sufletească, prin care să contribuie la bunăstarea acestei comunităţi şi să clădească mai departe o lume mai frumoasă şi mai luminată”, a subliniat deputatul social-democrat din colegiul 5 Vaslui.

„De asemenea, sunt mândră că, încă din toamna anului trecut, am reuşit să dotăm comuna Iana cu un microbuz şcolar modern. Cunosc foarte bine sacrificiile pe care le fac copiii de la țară pentru a ajunge la școală, prin noroi, vânt, arșiță, ploaie și zăpadă, pe distanțe de kilometri întregi. Şi eu m-am născut într-o localitate de la ţară, într-o familie simplă, şi îmi aduc foarte bine aminte cât de greu era în zilele reci de iarnă să parcurg pe jos drumul de acasă la şcoală şi înapoi. Prin acest ajutor, copiii ajung în condiții civilizate și sigure la școală și nu mai pierd timpul pe care l-ar putea folosi să învețe, să se odihnească sau chiar să se joace. Este o măsură de normalitate și de civilizație pentru copiii noștri şi mă bucur că am putut să îndeplinim un angajament pe care ni l-am asumat. Este un alt exemplu de promisiune respectată, dar mai avem în continuare multe de făcut pentru această comunitate”, a transmis Ana Birchall.

„Am convingerea că performanţele elevilor, îndrumaţi de către dascălii cu vocaţie care îşi iubesc meseria, ne vor face pe toţi mândri. Vă doresc succes şi împliniri!”, subliniază Ana Birchall în închierea mesajului.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.