Pages Menu
Categories Menu

Posted on apr. 16, 2016 in International, Personal, Politic | 0 comments

Globsec 2016 – întâlnire cu ministrul apărării din Georgia

image
photo

Astăzi, în a doua zi de discuții de la Conferința Globsec 2016 Bratislava, am avut o întâlnire cu Tinatin Khidasheli, ministrul apărării din Georgia și o bună prietenă cu care împărtășesc nu numai opinii și idei în comun în domeniul politicii externe legate de regiunea noastră, ci și un trecut plin de amintiri comune, Tinatin fiind absolventă Yale University.
În cadrul discuţiilor am reafirmat susţinerea României pentru respectarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Georgiei precum şi sprijinul pe care România îl acordă partenerilor georgieni în direcţia continuării procesului de pregătire pentru integrare în UE şi NATO. Mi-am exprimat speranţa ca Georgia să primească o foaie de parcurs pentru o viitoare integrare în Alianţa Nord-Atlantică în urma Summit-ului NATO ce se va desfăşura la Varşovia în luna iulie a acestui an.
De asemenea, mi-am arătat încrederea că procesul de liberalizare a vizelor pentru cetăţenii georgieni va fi implementat cât mai curând, în conformitate cu recomandările formulate de Comisia Europeană în luna decembrie a anului trecut.
Doamna ministru a apreciat sprijinul acordat Georgiei de către România.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.